Jeg har blitt mamma

Den 21.12 kl 18.16 kom den perfekte jenta vår til verden <3 hun veide 3510 g og var 52 cm lang :-)

Idag er dagen

Idag er det den 20. Desember og termindato! Men ingen baby enda... Inatt gikk værtfall den der tingen-som-vi-ikke-snakker-om-fordi-at-den-høres-ekkel-ut, og helt ærlig så er det jo ikke akkurat noe ekkelt med det? Uansett så skjer det vel noe iløpet av de neste dagene, regner med det blir julaften på sykehuset. Har egentlig mest lyst å legge meg å sove, er skikkelig trøtt og sliten idag. Kanskje det ikke er så dumt å legge seg å spare opp krefter visst noe snart skal skje. Skal værtfall prøve å holde dere oppdatert så lenge det er mulig :-) Når fødselen først er igang blir det nok ikke noe blogging før babyen er ute og alt har roet seg litt. Kommer ikke til å sitte å oppdatere underveis i fødselen. Og til alle mine kjære venner og bekjente: Familie blir først prioriert når babyen har kommet, så ikke bli fornærmet om jeg ikke har sendt deg/dere en meld om ting med engang :-) Skal prøve så godt jeg kan å svare alle som sender meld osv for jeg setter utrolig stor pris på omtanken! :-D

3 dager igjen

Nå begynner det å bli skikkelig tungt. Hormonene er værtfall i full sving ;-)

VenteVenteVente

Ingen baby enda, bare masse teite kynnere og vonde hofter. Er vel ikke noe nytt å skrive, bare masse syting. Men er sikkert fint å kunne lese senere i tid hvordan jeg hadde det før babyen kom osv... Er utrolig lei og trøtt. Føles ut som at kroppen min driver å kjemper mot seg selv hele tiden. Klarte faktisk å reise til byen idag sammen med mamma, var godt å komme seg ut litt blandt folk, man blir litt deprimert av å kun ligge på soffaen hele dagen. Men nå er det rett tilbake på soffaen å slappe av, kjennes ut som ryggen min skal knekke. Frøkna i magen min koser seg værtfall myyye inni magen kjenner jeg. Sparker, hopper, hikker i ett sett, virker ikke som at hun stresser med å komme ut.

 

39+5

Gode råd?

Skader vel ikke å prøve? Skal ikke stresse eller noe, jordmor sa at stress og mye aktivitet kan ha motsatt effekt. Har faktisk mye mer kynnere osv når jeg slapper av og blir oppvartet :-) Så om noen kjerringråd skal prøves så skal det være noe jeg kan gjøre liggende eller sittende.

 

 • Bringebærbladte sies å bidra til at riene settes i gang. Bladene skal gjøre sitt til at både hud og livmor utvider seg. Drikk 2-3 kopper om dagen. Du kan også prøve bringebærkapsler, som etter sigende skal være ennå mer effektive. 

 • Kanel skal virke stimulerende på livmoren og føre til sammentrekninger. I tidligere tider ble krydderet også brukt til å forsterke fødselsveene, når de meldte sin ankomst. Kanelteen tilberedes ved at du trekker kanelstenger i kokende vann, eller blander 1ss kanel med litt vann til en tykk grøt som du spiser mens du drikker et glass vann.
   
 • Varme kluter som legges på brystene i 20 minutter kan fremkalle rier. Hvis kroppen og barnet er klar(t) og moden(t) kan dette rådet ha god virkning. De varme klutene vil i så fall sørge for at kroppen frigir hormonet oxytocin, som i sin tur kan føre til sammentrekninger av livmormuskulaturen.

 • Brystvortestimulering kan ha sin funksjon når mormunnen og forholdene ellers er modne. Gni eller massér brytsvortene til du får en ri, gjør et opphold mens den pågår, og gni så igjen. Du må ikke gjøre dette mer enn en time morgen og kveld ? dette for å unngå stormrier!

Skuffa

Nå er jeg skuffa og lei. Har sterke kynnere, vondt rundt hoftene og nede i korsryggen. Men blir det noe action? Nei. Igår var jo menstermindatoen, og hadde egentlig ett stort håp om at hun skulle komme da. 12.13.11. Men slik ble det ikke. Inatt har jeg sovet skikkelig dårlig på grunn av smertene, på toppen av det hele er jeg stupsyk, har nesten ikke stemme igjen. Og humørsvingningene er helt på trynet. Også måtte jeg ta av meg forlovelsesringen på grunn av mye vann i kroppen! Mest vann i beina, kjennes ut som at de skal sprekke hver gang jeg står eller går.

 

Men nå skal jeg legge meg med beina høyt opp i været og slappe av. Håper at stemma mi kommer tilbake iløpet av dagen værtfall, stakkars Dennis skjønner jo ingenting når jeg prøver å gi han en kommando.

 

 

- Kristina

39 Uker

♥Termin ~ Menstermin: 13. Desember. UL-termin 20. Desember

♥Langt på vei  39 uker

♥Kjønn ~ Jente

♥Utålmodig ~ Ekstremt

♥Hodet festet ~ Ja

♥Aktivitet i magen ~ Jepp, begynner nok å bli veldig trangt inni der

♥Bestemt navn Nei

♥Vektøkning ~ ca 17 kg

Barnerom Står klart, blitt brukt som oppbevaringsrom siste tiden men det har ikke så mye å si siden hun skal sove med oss første tiden.

♥Utstyr ~ Har nesten alt

♥Mangler av utstyr ~ Brystpumpe (vet ikke om jeg trenger det..), stellematte, pleieprodukter....

♥Vann i kroppen ~ Ja (legger og fingrene)

♥Melk i brystene ~ Mer enn nok

♥Om fødselen ~ Gruer meg noe sinnsykt men gleder emg til å få det overstått! Må vel bare ta det som det kommer.

♥Plager ~ Halsbrann, bekkenløsning, ryggsmerter.. Har begynt å få en brennende smerte i nederste ribbein på høyre side av og til.Har i tillegg blitt skikkelig forskjøla og fått bihulebetennelse, hurra :-)

♥Strekkmerker ~ Litt på lår men tror de kommer til å gå bort ganske fort etter fødsel. Bakpå leggen!

♥Oppegående ~ Nei, føles ut som om at kroppen skal dø når som helst

♥Sulten ~ Mistet matlysten, men grovt knekkebrød med nugatti på duger. Også spiser jeg kakemenn hver gang jeg er på kjøkkenet å fyller vannglasset.

♥Høygravid ~ Ja

♥Mat/ drikke kikk ~ iskaldt vann, isbiter, salte sild

♥Kynnere ~ Ja

♥Tungt ~ Ja. Gleder meg til å kunne ta på meg sko og sokker uten å bruke en time på det...

 

Går hver dag og venter på at noe skal skje, er så lei nå. Hver natt når jeg våkner av ekstreme kynnere er det første jeg gjør å se på klokka og vente på at de skal komme regelmessig osv... Når jeg er ute å kjører passer jeg på å kjøre over alle humpene i veien, prøver å gå mye i trapper osv. Men på grunn av forkjølelse, bihulebetennelse og mye vann i beina så er det ikke så lett å få gjort ting om dagene. Stakkars Dennis (som er en engel!) har ikke fått seg en skikkelig tur på lenge. Treningen med han har også blitt nedprioritert dessverre. Men er ikke mye vits å trene når jeg ikke er fokusert og har lyst. Men Dennis er absolutt herlig, ligger rolig hele dagen. Plager kattene litt osv men det har ikke noe å si. Jeg er værtfall flink å gi han masse oppmerksomhet og leke med han, virker værtfall som at det er nok akkurat nå.

Legger ut bilde av magen etterpå via mobil, det er så mye enklere :-) Og nå når jeg sitter å ser gjennom blogginnleggene mine så er jeg utrolig glad for at jeg begynte å blogge! Det er så kjekt å kunne se tilbake på den tiden da jeg bare var 15 uker på vei og alt var nytt og rart.

 

- Kristina

Navn, hva syns du?

For det første så må jeg bare si at det hadde vært skikkelig kult om lille jenta i magen min kommer den 13. Desember. Da får hun en ganske kul bursdagsdato, 13.12.11.

Men nå begynner jeg å bli lei av å kalle henne lille jenta, prinsessa, frøkna osv... Men navn er skikkelig vanskelig! Jeg er egentlig håpløst forelsket i navnet Haley, men ei vennine av meg som fikk baby ifjor kalte datteren sin for det så da blir det jo kanskje dumt at jeg også gjør det? Dessuten så er det jo ett engelsk navn og Bjørn Andre er ikke enig i det navnet. Elena, Liana, Haley.... Det er ikke enkelt i det hele tatt, så har du forslag/meninger så skriv i vei ! Elena blir også litt dumt siden tanta mi sin baby nettopp ble kalt Eline. Men vi får se, går jo ikke ann å tenke bare sånn heller for da kommer hun ikke til å få noe navn.

Hva syns du? Har du flere forslag til jentenavn? :-)

 

- Kristina

Babyshower

På søndagen ringte mamma for å spørre om ikke jeg kunne hente rød saus med mormor og komme ned til henne med den siden hun skulle ha besøk av ei vennine. Hun sa at jeg måtte ta med Dennis også slik at vennina hennes fikk se han. Okei tenkte jeg og dro ned til mormor, hentet rød sausen og kjørte bort til mamma. Når jeg kom inn til henne slapp jeg Dennis slik at han sprang inn på stua. Syntes det var rart at Dennis begynte å boffe og bjeffe, men regna me at han skvatt vel av at Elisabeth satt på stua. Så åpnet jeg stuedøra og der står Marlene, Mia Beathe med Aurora på armen, Siv Anita og Eivind! De hadde visst fiksa babyshower de! Jeg ble faktisk så overraska at det gikk ikke helt opp for meg hva som hadde skjedd før jeg kom hjem igjen. Hadde det kjempe morsomt værtfall. Marlene hadde bakt cupcakes med rosa glasur og var vel den som stod bak alt <3 Heldige meg som har ei slik god vennine <3

Fikk mye fint til lille frøkna i magen min, og syns det var kjempe kjekt at Aurora også var med. Eivind skal være fadder, og det er værtfall ikke tvil om at han kommer til å klare den rollen veldig godt. Marlene hadde også fiksa til ett par leker, en der jeg skulle tippe hva som var i babymaten og en der de andre skulle tippe hvor feit jeg var rundt magen.

Jeg hadde det værtfall supert og er veldig takknemlig for at jeg har slike gode venner! :-)Eivind og Siv Anita kom nærmest ;-)


Fikk dette med Siv Anita og Eivind :-)

Fikk også dette av Siv Anita og Eivind :-)

Fikk dette søte settet med Marlene og Mia! Fikk også ett supersmart "kit" med febermåler, negleklipper osv..

Fine kåpa jeg fikk med mamma <3 Glemte helt å ta bilde av spilledåsen jeg fikk med Elisabeth, men den også var bare helt nydelig :-)

 

- Kristina

Bilde

Her er bilde av magen :-) 37+3 uker på vei, sprekkeferdig!

 

 

- Kristina

Ny uke

37 uker

37
uker

Fra 37 uker og 0 dager til 37 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2950 g
CRL: 33 cm
Full lengde: 46 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 35 uker gammelt. Nå gjøres bare finpussen mens fosteret fortsetter å legge på seg, og fosteret er snart klart til å bli født. Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig) om det fødes etter inngangen av denne uken. De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutter vokser vanligvis fortere enn jenter.

Laget av vernix er i ferd med å forsvinne, men noe vil sannsynligvis være til stede og kan faktisk hjelpe under fødselen. Det oljete kremlaget kan gjøre det enklere for fosteret å passere gjennom fødselskanalen.

 

Idag er jeg 37+3 uker på vei og nå kan hun egentlig bare komme. Er så utrolig klar for å føde og bli ferdig med å være gravid. Vil ha tilbake kroppen min. Men selvfølgelig er det kos å være gravid å, spesielt når babyen sparker eller hikker. Men nå begynner jeg å bli litt lei. Tenkte å skrive ett lite innlegg snart om fødebaggen, babyshoweren (som min supersnille vennine Marlene ordna til) og ett lite sammendrag av svangerskapet.

♥Termin ~ Menstermin: 13. Desember. UL-termin 20. Desember

♥Langt på vei 37+3 Uker. 

♥Kjønn ~ Jente

♥Utålmodig ~ Ja

♥Hodet festet ~ Ja

♥Aktivitet i magen ~ Så og si 24/7

♥Bestemt navn Nesten

♥Vektøkning ~ Veien nå 68,7! Før graviditet ca 52 kg

Barnerom Står klart, blitt brukt som oppbevaringsrom siste tiden men det har ikke så mye å si siden hun skal sove med oss første tiden.

♥Utstyr ~ Har nesten alt

♥Mangler av utstyr ~ Brystpumpe (vet ikke om jeg trenger det..), stellematte, pleieprodukter, lammeskinn...
 

♥Vann i kroppen ~ Nei

♥Melk i brystene ~ Mer enn nok

♥Om fødselen ~ Tenker ikke så mye på det. Tror nok det er best å bare ta det som det kommer og la naturen gå sin gang... 

♥Plager ~ Halsbrann, bekkenløsning, ryggsmerter, kvalm av og til, hodeverk.. Har begynt å få en brennende smerte i nederste ribbein på høyre side av og til.

♥Strekkmerker ~ Litt på lår men tror de kommer til å gå bort ganske fort etter fødsel. Bakpå leggen!

♥Oppegående ~ Nei, kroppen har daua

♥Sulten ~ Mistet matlysten, men grovt knekkebrød med nugatti på duger.

♥Høygravid ~ Ja

♥Mat/ drikke kikk ~ iskaldt vann og twixsjokolade

♥Kynnere ~ Ja, spesielt om natten

♥Tungt ~ Ja, tyngste jeg gjør er å ta på sokker om morgenen

 

(Bilde kommer senere)

 

- Kristina

Update

Idag var jeg på kontroll hos jordmor. Jeg har lavt blodtrykk, myyye fostervann og kjempe fin vekstkurve. Fikk også vite at nå har lille jenta i magen min festa hodet langt og godt nedi bekkenet. Det er visst ei veldig sprek og frisk jente som er i magen min sa jordmor, hjerterytmen var kjempe fin, alltid like herlig å høre på <3

Har også fått nytt matkick, pære! Men fant ut at det kan jeg ikke spise siden jeg får sinnsyke luftsmerter. Har heller ikke så lyst på mat lengere, glemmer av å spise til og med, men det er vel bare en fase.

Ellers så har jeg noen sinnsyke kynnere hele tiden, det er skikkelig vondt og ubehagelig. Krysser fingrene for at lille jenta i magen min kommer ut ganske snart, lei av å vente nå :-)

 


Her er første julekjolen til lillemor! Med lue og sko, mamma kjøpte <3 36+5 uker på vei idag :-)

 

 

- Kristina

Kan du komme nå?

Jeg vet at jeg skal være takknemlig for graviditeten og blablabla men nå er jeg lei. Og beklager til alle der ute som har mistet eller ikke kan få barn, det må være noe av det værste en kan oppleve og anbefaler at dere slutter å lese her. Dette blir mer som ett syteinnlegg, noe jeg mener vi gravide har rett på å gjøre. Ting er tungt.

Lille jenta i magen min har nemlig funnet ut at visst hun sparker mamman sin skikkelig i ribbeina så rykker hun til, noe som tydeligvis er kjempe morsomt. Jeg synses at det er skikkelig vondt, hun får jo fulltreffer hver  gang. Og av og til kjennes det ut som at hun kommer til å presse foten gjennom huden.

Av en eller annen grunn har bekkenløsninga kommet tilbake for fullt og jeg har i tillegg fått en utrolig smerte mellom skulderbladene. Har aldri hatt slike smerter i ryggen før ;S

Så derfor vil jeg bare bli ferdig nå! Bare få alle 10 000 smertene på en gang å bli ferdig. Få tilbake magen min og balansen i kroppen. Første termin ble jo satt 13. Desmber så kanskje hun kommer litt før? Nesten alle i min familie har hatt fødselen 2 uker for tidlig så det er jo lov å håpe :-P

Kan du komme nå lille venn? <3

 

 

 

- Kristina

The countdown continues...

Ja nå er jeg 36 uker på vei og det begynner og bli skikkelig tungt. Er lei av at magen er i veien overalt og lei av at ingenting passer. Har heldigvis fått byttet ut understellet på vognen og fått tak i babybjørn sele med tante :-) Egentlig så synes jeg lillejenta bare kan komme nå, holder på å kjede vettet av meg for tiden. Og visst jeg rydder og vasker mer nå kommer jeg til å eksplodere. Mannen kommer hjem til strøkent hus og jeg står nesten alltid opp til ett jævla rotehus. Fatter ikke hvordan det er mulig men jeg rydder samme rotet hver dag. LEI.com

Hadde ikke gjort meg noe å havnet på sykehuset nå. Jeg vet at det blir mye mer jobb osv når babyen kommer, men da er værtfall ventetiden over og jeg kan begynne å leve litt igjen. Akkurat nå virker det bare som at jeg lever samme sagen opp igjen og opp igjen.

 

♥Termin ~ Mensterminen er 13. Desember. Ultralydtermin 20. Desember

♥Langt på vei ~  36 uker, 4 uker og 1 dag igjen

♥Kjønn ~ Jente

♥Utålmodig ~ Ja

♥Hodet festet ~ Nei, men ligger visst ganske langt ned med hodet ble d sagt hos både lege og jordmor

♥Aktivitet i magen ~ Hele tiden. Selvfølgelig mest når jeg skal kjøre eller sove

♥Bestemt navn ~  Nei... Blir ikke enige

♥Vektøkning ~ Tilsammen 16 kg

♥Barnerom ~  Er vel egentlig klart, men er jo ikke der hun skal sove første tiden

♥Utstyr ~ Har nesten alt som trengs :-)

♥Mangler av utstyr ~ Brystpumpe, ei ekstra stellematte, pleieprodukter..

♥Vann i kroppen ~ Nei

♥Melk i brystene ~ Mer enn nok

♥Om fødselen ~ Har bestemt meg for å bare ta det som det kommer, må jo gjennom det uansett.

♥Plager ~ Halsbrann, bekkenløsning, ryggsmerter, ekstreme kynnere,ekstreme hormoner, heteslag

♥Strekkmerker ~ Litt på lår men tror de kommer til å gå bort ganske fort etter fødsel :-)

♥Oppegående ~ Nei, kunne sikkert sovet i en måned

♥Sulten ~ Har en utrolig stor trang til å knaspre isbiter! Men mistet mye av matlysten ;S

♥Høygravid ~ Ja

♥Mat/ drikke kikk ~ iskaldt vann, isbiter, twix

♥Kynnere ~ ja, ekstremt vonde. Kommer hver gang jeg skal sove eller går tur.

♥Tungt ~ Ja

 


- Kristina

35 Uker

♥Termin ~ Mensterminen er 13. Desember. Ultralydtermin 20. Desember

♥Langt på vei ~  35+1 uker, 5 uker og 1 dager igjen

♥Kjønn ~ Jente

♥Utålmodig ~ Ja, men vil ha lappen først, så kan hun egentlig bare ploppe ut!

♥Hodet festet ~ Nei, men ligger visst ganske langt ned med hodet ble d sagt hos både lege og jordmor

♥Aktivitet i magen ~ Hele dagen og natten lang :-)

♥Bestemt navn ~  Nei... Må nok se hun før vi bestemmer oss, men liker Elena Michelle og Liana Michelle.

♥Vektøkning ~ Tilsammen 16 kg

♥Barnerom ~  Koser meg med å fikse litt og litt, ingen hastverk siden hun skal sove på rommet vårt første tiden :-)

♥Utstyr ~ Har nesten alt som trengs :-)

♥Mangler av utstyr ~ Brystpumpe, ei ekstra stellematte, pleieprodukter..

♥Vann i kroppen ~ Nei

♥Melk i brystene ~ Mer enn nok

♥Om fødselen ~ Har bestemt meg for å bare ta det som det kommer, må jo gjennom det uansett.

♥Plager ~ Halsbrann, bekkenløsning, ryggsmerter, ekstreme kynnere...

♥Strekkmerker ~ Litt på lår men tror de kommer til å gå bort ganske fort etter fødsel :-)

♥Oppegående ~ Kroppen er vel ikke like oppegående som den var, begynner å bli tungt.

♥Sulten ~ Varierer litt fra dag til dag. Får slike ekstreme søtsug av og til. Har en utrolig stor trang til å knaspre isbiter!

♥Høygravid ~ Er vel ikke det før man er 36 uker på vei..

♥Mat/ drikke kikk ~ iskaldt vann, isbiter, sjokomelk

♥Kynnere ~ ja, ekstremt vonde. Kommer hver gang jeg skal sove eller går tur.

♥Tungt ~ Ja, føles ut som at det er 10 meter ned til beina mine når jeg bøyer meg ned

 

Bilde kommer, er jo søndag idag så da har man lov å være litt lat :-)

Hello Homer Simpson!

Nå begynner huden på magen å bli veldig tynn, blodårene synes godt... Men! Ingen strekkmerker! Fare for at de kommer sigende nå siste tiden men jeg håper at de forblir borte :-)

 

Nå er jeg 34+4 uker på vei og er drit lei. Alt er tungt, jeg har vondt overalt og om natten har jeg som regel halsbrann. Men lille jenta mi i magen har det værtfall supert og det er jo viktigst. Får bare håpe at hun ikke har det så bra ut hun vil være i magen lenger enn hun skal :-P Kunne godt tenkt meg at lille nurke hadde kommet ut NÅ, men vil helst ha lappen på bil før hun kommer. I morgen skal jeg på svangerskapskontroll hos legen og på barselkurs etterpå, må prøve å huske papirene mine denne gangen, jeg er håpløs vimsete.

Føler meg litt som homer simpson når jeg sitter i godstolen med julebrusa på magen :-)

 

 

- Kristina

Vogna mi

Jeg elsker vogna som vi har kjøpt til prinsessa vår, eneste jeg ikke liker ved den er understellet som jeg lurer på å bytte ut, samtidig som det understellet som er på nå er lettereå komme seg frem med i terreng. Får se hva jeg har penger til. Var jo ett røverkjøp, betalte 2000,- for vogna, den ser helt ny ut, synes ikke at den har vært i bruk og det er med sportsdelen. Ny koster vogna ca 10 000,-. Er kjempe fornøyd men får se om jeg muligens kjøper nytt understell så den blir lettere å trille visst jeg skal på bytur.

Her er understellet jeg vil ha. Ellers er dette vogna som jeg har nå :-)


Her er stelleveska som hører til. Blir muligens innkjøp av denne også om budsjettet tilsier det.

 

 

- Kristina

Tidlig julegave

Idag kom svigers med en tidlig julegave til oss. Jeg har jo gått rundt å sikla etter ei lekegrind der bunnen kan justeres i forskjellige høyder og den hadde visst svigers kjøpt til oss i julegave! Hadde også kjøpt leketeppe med kant som skal være oppi. Lykke!

Klassisk lekegrind laget i bjørk. Bunnen kan justeres i to høyder. Mål: 1x1 meter.

 

Nå mangler jeg bare babycall, lammeskinn, stelleveske og stellematte. Har stelleveske, men det er sånn hardbag, har veldig lyst på ei myk stelleveske.

Skal legge ut bilde av lekegrinda med teppe når jeg har skrudd den sammen, men det blir nok ikke gjort med det første :-)

 

 

- Kristina

Uke 34

♥Termin ~ 20. Desember

♥Langt på vei ~  34 uker, da er det igjen 6 uker og 2 dager

♥Kjønn ~ Jente

♥Utålmodig ~ Akkurat nå er jeg veldig utålmodig

♥Hodet festet ~ Nei, men fikk beskjed på siste kontroll at hodet lå ganske langt nede.

♥Aktivitet i magen ~ Hele dagen og natten lang :-)

♥Bestemt navn ~  Nei, men har 3 sterke forslag

♥Vektøkning ~ Tilsammen 15 kg!

♥Barnerom ~  KOser meg med å fikse litt og litt, ingen hastverk siden hun skal sove på rommet vårt første tiden :-)

♥Utstyr ~ Har nesten alt som trengs! Seng, vugge, vippestol, vogn, 2 bilseter, lekegrind, klær, bleier, stellebord....

♥Mangler av utstyr ~ Madrass til vugge, brystpumpe (vet ikke om jeg trenger det..), stellematte, pleieprodukter..
 

♥Vann i kroppen ~ Nei

♥Melk i brystene ~ Mer enn nok

♥Om fødselen ~ Har bestemt meg for å bare ta det som det kommer, må jo gjennom det uansett. Gruer meg litt.

♥Plager ~ Halsbrann, bekkenløsning, ryggsmerter, kvalm av og til, hodeverk...

♥Strekkmerker ~ Litt på lår men tror de kommer til å gå bort ganske fort etter fødsel :-)

♥Oppegående ~ Kroppen er vel ikke like oppegående som den var, begynner å bli tungt.

♥Sulten ~ Varierer litt fra dag til dag. Får slike ekstreme søtsug av og til.

♥Høygravid ~ Er vel ikke det før man er 36 uker på vei..

♥Mat/ drikke kikk ~ iskaldt vann og twixsjokolade

♥Kynnere ~ ja, ekstremt vonde. Kommer hver gang jeg skal sove eller går tur.

♥Tungt ~ Ja, føles ut som at det er 10 meter ned til beina mine når jeg bøyer meg ned...

 

Ellers så har jeg visst masse fostervann (det er visst bra) og lavt blodtrykk som også er bra. Er fremdeles flink til å gå tur om dagene men har minska tida litt. Noen dager klarer jeg en time, andre så klarer jeg bare en halvtime. Idag gikk jeg utrolig langt, ble 1 og en halvtimes tur, er ikke mange som går slike turer når man bare har 6 uker igjen til termin! :-D Det begynner å bli veldig tungt, og enkelte dager er alt håpløst, men det er skikkelig morsomt å kjenne at lille jenta mi har hikke. Også er jo vært spark herlig å kjenne <3 Kommer helt sikkert til å savne magen mye i ettertid, men akkurat nå vil jeg at den skal bort.

 

Når det kommer til navn så har vi 3 forslag, Bjørn Andre er veldig bestemt på ett av navna. Selv liker jeg veldig godt Elena. Så vi sitter med Elena Michelle, Alina Michelle eller Liana Michelle. Kommer nok ikke til å bestemme oss helt før vi ser jenta vår, kanskje vi til og med finner ut at hun skal hete noe helt annet! Men kkurat nå er det de tre forslagene som står.


OM BARNET

Vekt: 2300 g
CRL: 30 cm
Full lengde: 41 cm
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 32 uker gammelt. Nå flyter det ikke lenger, men hviler i livmoren.

Øynene åpnes når fosteret er våkent, og lukkes når det sover. Øyefargen er vanligvis blå uansett hva som blir den endelige fargen fordi pigmenteringen ikke er ferdig ennå. Endelig utvikling av øyefarge krever at øyet blir utsatt for lys, og det kan ta flere uker etter fødselen før barnet får sin endelige øyefarge. Fingerneglene begynner nå å bli så lange at fosteret kan klore seg selv.      babyverden.no

 

 

- Kristina

Mrs. Hikkups

Igår kveld så hadde jeg noen utrolig sterke kynnere når jeg gikk å la meg. Dere som sier det bare er ubehagelig har ikke hatt skikkelige kynnere. Det var skikkelig vondt. Gidde seg heldigvis etterhvert.

Lille jenta mi hadde hikke for første gang også igår kveld. Kjempe morsomt å ligge å kjenne på <3 Hun lå nok litt langt nede og "bak" så kjentes ikke så godt utenpå, men jeg kjente det veldig godt inni magen.Følte meg feit og ekkel igår, vanskelig å beskrive, men den følelsen slår heldigvis ikke så ofte inn. Men av og til er alt galt; Jeg er tung, det er tungt å reise seg, det er tungt å snu seg, håret er i veien, det er for varmt, klarer ikke finne noen gode stillinger å sitte i, det er vondt å ligge.... Og når alt dette kommer på en gang så er min kjære mann veldig rask til å komme seg ut av skuddsonen, hihiii. Forstår det utrolig godt egentlig, tror ikke jeg er så lett å leve med nå for tiden ;-)

 

 

 

 

 

 

Hei igjen KRISTINA 

I dag er det tirsdag 1. november, og du er 33 uker og 3 dager ut i svangerskapet. Det er 6 uker og 6 dager igjen til din termin, mandag 20. desember.  

Har du dager hvor du strutter og føler deg flott gravid, er det deilig. Like vanlig er det å ha dager hvor man ikke føler seg like vel. Husk imidlertid på at de fleste menn syns at gravide kvinner, og særlig sin egen kjæreste, er nydelige!

Forskjell? 

- Kristina

Du er gravid, ikke syk

Hvor mange ganger har du vel ikke hørt den der om man er gravid. "Det er ikke noen sykdom". Nei det er ikke noe sykdom, det vet vel jeg også! Men alt svangerskapet fører med seg kan isolere deg fra resten av verden.

Fysisk blir magen større, puppene større og man kan få strekkmerker her og der. Men psykisk så skjer det 10 000 flere endringer. Og de fleste vennene dine tror at fordi at du er gravid så kan jo ikke du være med på noe... Slik er det da allså ikke. Men selvfølgelig er det ikke like morsomt å være med på fest og sitte der klin edru med stor mage. Faktisk så kan den følelsen du får av å sitte der gå fra ensom til grusom. Men følelsen av å sitte hjemme alene hver helg er heller ikke noe god følelse. Man føler seg rett og slett helt alene. Har du en god samboer som tilbringer helgene sammen med deg så blir det jo selvfølgelig noe helt annet, men er ikke alle som er så heldige.

Når man er gravid og sitter mye på facebook går man som regel å gruer seg til fredagen. Fredagen blir dagen der alle jubler hurra for at det er helg og planlegger hvor man skal møtes osv. Fredagen for deg bli samme, kjedelige dagen som alle andre dager. Rydding, vasking, se litt tv, gå tur med hunden... Kanksje en liten tur til byen.. Se hva som skjer på facebook.. Sjekke om det har kommet ut noen nye filmer du kan se.. Det eneste som forandrer seg i hverdagen er at ting blir tyngre og klærne dine passer ikke lenger. Alle disse små tingene spiller en stor rolle på psyken din. Og visst du ikke har en god støttespiller ved din side, som sitter ved siden av deg og ser de samme kjedelige tvprogrammene hver helg så blir alt 10 ganger tyngre.

 

 

Selvfølgelig er ikke svangerskapet bare dårlig, nå dro jeg frem alt som kan bli tungt under svangerskapet og la vekt på dette med at det ikke bare er magen som blir tung. Hvert spark er herlig. Sitte å se på alle de små klærne å tenkte at snart skal babyen din ha på seg dette er herlig.

Jeg gleder meg utrolig mye til lille jenta mi kommer til verden. Det skal bli både spennende og fantastisk. Og svangerskapet har vært en helt utrolig opplevelse <3 Men selvfølgelig så finnes det både oppturer og nedturer. Akkurat nå synes jeg ting er veldig tungt, men det blir vel bedre. Fredager gjør meg alltid litt deprimert. Før så betydde fredager party, liv og røre. Nå er fredag bare nok en dag. Søndag betyr ikke lenger fyllesyk, det er bare nok en dag. Og slik kommer det nok til å være en stund :-)- Kristina

Jordmorkontroll

Da har jeg vært hos jordmor. Fikk beskjed om at alt var supert og at lille jenta mi har det kjempe bra. Har visst mye forstervann og lavt blodtrykk, men det er akkurat sånn det skal være. Lille jenta vår har også lagt seg med hodet ganske langt ned (har ikke noe å si), så det er visst derfor jeg kjenner ett utrolig til press nedover. Fikk også vite at om babyen bestemmer seg for å komme ut nå så kan hun faktisk puste selv osv, men hun bør jo såklart ligge i magen tiden ut :-)


Hun kommer nok til å bli veeeeeldig lik pappaen sin <3 Gleder oss mye til veslejenta vår kommer :-)

Navn har vi ikke bestemt oss for enda. Vi står litt fast. Elena, Alina eller Liana blir det nok mest sannsynlig. Men ingenting blir bestemt før hun kommer :-)

 

 

- Kristina

En tur i skogen gjør susen

Tida flyr virkelig avgårde. Må vel snart begynne å tenke på å pakke sykehusbagen. Bedre å være tidlig ute enn sent ute. Dagen i dag begynte jo ganske dårlig men ble bare bedre og bedre heldigvis. Til alle dere gravide som føler at det er tungt, gå dere en tur! Jeg vet at det ikke er lett å dra rompa opp av soffaen og ut gjennom døra, men visst du klarer det så får du så mye mer energi. Få pulsen litt igang så skal dere se at dere faktisk føler dere mye bedre etterpå. I dag har jeg: Gått tur med Dennis (30 min), trent "rotrening" og kontakt, vært på kjøretime, handlet inn litt til huset, vasket klær, støvsugd og vaska hus, gått tur med Dennis (ca 1 time), vært på besøk med mamma, klipt og tatt litt pelsstell på Dennis og vaska den store dobbeltdyna vår :-) FLINKA! Hadde det ikke vært for den turen jeg gikk med Dennis før jeg dro til byen så hadde jeg nok ikke hatt energi til å gjøre noe av dette.

bolla

 


Fine babyrommet <3 Fått opp uroen og hatt på rent sengetøy. (Ja senga blir flyttet inn på rommet vårt når det begynner å nærme seg).

 

 

- Kristina

32 uker

Nå er jeg 32+2 uker på vei, bare 8 uker igjen til "the big bang". Krysser fingre og tær for at lappen er i boks før lille jenta i magen min melder sin ankomst, men skjer det så skjer det. Høres vel utrolig teit ut, men herregud nå er jeg lei av å ha stor mage! Den skal jo bli større også. Huff. Får liksom ett stort problem om natta visst jeg plutselig har lagt meg på ryggen, blir jo liggende å kave som ei skilpadde...

Dere skulle sett meg i byen her en dag forresten! Satt meg på huk for å se på noe på nederste hylle, men fant fort ut at det skulle jeg ikke gjort! Kjentes ut som at beina mine skulle knekke når jeg prøvde å komme meg opp.

Men det positive med å ha kommet ett godt stykke på vei nå er jo alle sparkene og livstegnene fra snuppa mi. Det er en helt utrolig herlig følelse, noe som må oppleves for å forstås. Det går ikke ann å forestille seg hvrodan det er å være gravid, det må oppleves. For å ta ett dårlig eksempel så går det ikke ann å forestille seg hvordan det er å være sørpe dritings, det må oppleves. Du mister kontroll over kroppen din og alle følelser forsterkes.

32 uker

32
uker

Fra 32 uker og 0 dager til 32 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full lengde: 38 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte.      babyverden.no

 

 

- Kristina

Litt nytt til prinsessa vår

Har som sagt handlet inn sengesett til 80*100 dyna, noen søte sokker og en bamserangle. Fikk også mer veggdekor med mamma! Har nå festet det på og synes selv at det ble vel fint, men kanskje det ble litt for mye..? Også ser det kanskje litt rotete ut?

Kan ikke si at jeg ble heeeelt fornøyd, men det får bare være...


Søtt? <3

 

Har også funnet ut at jeg må nok kjøpe en kommode til å ha på babyrommet, det ble plutselig veldig mange dresser osv som ikke får plass i klesskapet. Tenkte kanskje jeg fikk plass visst jeg la bort klærne som er fra 62 og oppover men neida! Så nå må vi kjøpe en ny kommode, eventuelt kjøpe en gammel/brukt en og male selv :-)

 

- Kristina

Stellebordet på plass!

Da har stellebordet kommet på plass på badet. Skal kjøpe inn ei stellematte til også. Dårlige mobilbilder, men bedre enn ingen bilder :-) Fikk stelleboret med en vennine av mamma, og det er kjempe fint og praktisk! Er badebalje nedi også. Ser frem til mange bleieskift og bad her ;o)


Lagt nedi noen bleier, bodyer, sokker og 2 luer.- Kristina

UtstyrslisteDa har jeg laget meg en oversikt over hva jeg har og hva som gjenstår. Har ikke så mye å gjøre på en lørdagskveld, spesielt ikke når ryggen er så ødelagt. Som dere ser så har jeg det mest nødvendige, tror jeg da. Det som står igjen går jo ann å kjøpe inn litt etter litt. Kanskje får jeg noe i gaver også så det er ingen hastverk. Kom gjerne med forslag om du vet om noe som absolutt ikke er nødvendig eller om jeg har glemt noe ;-)

 

- Kristina

Veggord på babyrommet

Ble faktisk ganske bra, har jo sånne "hull" i veggen. Kan trygt innrømme at jeg makka en del før jeg fikk det til, men resultatet ble bedre enn forventet! Tusen takk mamma for at du kjøpte dette fine veggordet <3

 

- Kristina

Pakke i posten

Kjøpte 3 sengesett av ei dame via facebook. 2 stk i 65*80 og 1 i 80*100. Det største som da er til sprinkelseng er i flanell, det blir sikkert deilig å sove i når det er kaldt ute. Også var det jo kjempe søte sengesett til en rimelig pris. Syns det er ekstremt dyrt å kjøpe sengesett nytt i butikken, uensett hvor det er. Og vogndyna skal jo ikke være ibruk så alt for lenge.... Her er værtfall bilder av sengesettene :-)

65*80

65*80

80*100

 

- Kristina

31 uker

Nå er det bare 9 uker og 2 dager igjen! TIden begynner å gå skremmende fort. Kjenner at noen bekymringer osv begynner å melde seg oppi hodet nå. Men heldigvis har jeg verdens beste jordmor og lege. Hører det er så mange gravide som ikke får den hjelpen de trenger, og skikkelige svar på spørsmål de har om svangerskap og fødsel. Det er utrolig synd at det er sånn. Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort visst jeg hadde hatt en slik lege eller jordmor. Gravide fortjener skikkelig oppfølging! Legen min har jeg hatt siden jeg var lita jente omtrent, han er så utrolig flink. Og selv om det er "han" så føler jeg meg 100% trygg. Han tar seg tid til å snakke med deg og gir utrolig gode råd. Han er vel omtrent eneste legen som har tatt underlivsundersøkelse på meg, og det har aldri vært noe problem heller. Vet at det er mange jenter som gruer seg til sin første underlivsundersøkelse, men det er faktisk ganske viktig å ta! Jordmora mi kommer med så mange gode råd og tar seg så god tid til meg at når jeg går ut fra kontoret så kunne jeg ikke vært mer avlappa! Føles nesten ut som om at jeg har vært på en finfin spadag. Føler at jeg får svar på alt jeg trenger å vite.

31 uker

31
uker

Fra 31 uker og 0 dager til 31 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1750 g
CRL: 27,5 cm
Full lengde: 37 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 29 uker gammelt. Det øver seg iherdig på å svelge og tisser en halv liter hver dag. Det høres gjerne ikke så appetittlig ut, men husk at fostervannet fornyer seg hver tredje time. Etter som fosteret svelger, fylles også tarmen opp med barnets første avføring, mekonium, også kalt barnebek. Noen fostre har sin første avføring før de blir født, men de fleste venter til noen timer etter fødselen.

Øynene reagerer på lys, og vil gjerne reagere dersom sterkt lys skinner gjennom den stadig tynnere livmorveggen. Noen ganger strekker fostre seg mot lyskildene og kan følge en lyskilde med øynene.

Lungene og fordøyelsessystemet er nesten modne, men lungene vil fungere best om fosteret forblir i livmoren en stund til.                                                   Hentet fra babyverden.no

 

Termin - Menstermin 13. Desember, ULtermin 20. Desember
På vei - 31 uker
Igjen til termin - 9 uker og 2 dager
Kjønn - Jente
Utålmodig - Kanskje litt?
Aktivitet innenifra  - Myyyyye! Dette er nok neste verdensmesteren i kickboksing.
Bestemt navn - Nei, men mange forslag :-) Liker veldig godt Michelle både jeg og barnefar.
Vektøkning - Før  graviditet: ca 50 kg. Nå: 63 kg.
Vann i kroppen - Nei :-D
Barnerom - Alt er klart.
Utstyr - Kjøpt inn alt jeg trenger sånn omtrent. Bilstol (2 stk), sprinkelseng, vugge, klær, bleier, vippestol, stellekommode med badebalje, bamser, dyner, sengesett, vogn, smukker, bæresjal....
Mangler av utstyr - Smådill (brystpumpe, flasker, bæresele...) og lekegrind som kan senkes/heves.
Strekkmerker - På lårene av alle ting, hadde fra før av men blitt litt værre nå...
Om fødselen - Blandende følelser, litt uvirkelig enda. Gleder meg men gruer meg siden jeg ikke vet hva som skal skje og når. Er ikke noe som lett kan planlegges dessverre...
Plager - Bekkenløsning, isjiasnerven i klem. Orker litt mindre enn før.
Oppegående - For det meste.
Sulten - Nesten hele tiden.
Matkikk - Ingen spesielle akkurat nå, men avhengig av iskaldt vann til alle tider, visst ikke er det kriiiiiise.
Kynnere - Ja, litt skremmende av og til når man liksom ikke er helt sikker på om det er kynnere eller ikke.
Tungt - Begynner å bli ganske tungt ja.
Høygravid - Nei.
Neste kontroll - Om 3 dager hos lege.
Sykehusbagen - Er ikke pakket, men har begynt å se litt på nett hva andre pakekr med seg, burde vel kanskje tenke på å pakke den litt tidlig siden mamma fødte litt for tidlig med både meg og søster.

Venter spent på deg lille venn! Ser frem til en ny og spennende til fremover :-)


30+3

Da er jeg 30 uker og 3 dager på vei. Litt under 10 uker igjen til termin! Hjelp som tiden flyr... Hadde jo glemt å skrive onnlegg om det i det hele tatt. Litt opptatt med hudnetrening osv så har blitt lite innlegg i det siste.

30 uker

30
uker

Fra 30 uker og 0 dager til 30 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1600 g
CRL: 26,5 cm
Full lengde: 36 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 28 uker gammelt. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som vindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette laget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen den rytmiske pusteøvelsen og regulerer temperaturen selv!

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

TIL MOR: Å bygge rede

30 uker gravid

Bare 10 uker igjen! Er du blant de som plutselig får tidsnød? Så mye skulle vært gjort før babyen kommer. Utålmodigheten i forhold til partneren kan bli stor. Kommer han til å bli ferdig med det han lovet før babyen kommer? Eller lurer du på om han i det hele tatt forstår at det snart kommer et barn? Plutselig må det ryddes i skap og skuffer, kjeller og loft. Nyt energien, men husk at det kommer en dag i morgen også.

Har du begynt å kjenne smerter i bekkenet, kan en slik dag hvor alt skal gjøres straffe seg. Klarer du å porsjonere energien, vil du kanskje ha større glede av den. Kvinner som har opplevd bekkenløsning vet det.

Men hva er egentlig bekkenløsning? Bekkenet holdes sammen av en sammenføyning midt foran, og to bak. I svangerskapet blir disse festene løsere. Dette skjer på grunn av hormonet relaxin.

 

 

Kilde: www.babyverden.no

 


Begynner å bli god og rund nå :-)

Jenta i magen min er værtfall meget aktiv! Sparker til alle døgnets tider, av og til så hardt at det kjennes ut som det går hull på magen min. Har blitt veldig glad i å sparke eller presse på blæra mi, knipeøvelsene begynner å komme til nytte nå :-P Nytt legebesøk er 18. oktober.. Gikk glipp av siste jordmortime, ups... Men alt står bra til med både babyen og meg. Til og med bekkenlsøningen og isjiasnerven som ligger i klem har roet seg masse, kjenner ikke så mye av det lengere heldigvis. Tenkte at etter legebesøket så får jeg skrive litt om vekt osv..

 

- Kristina

Babyrommet

Tenkte jeg skulle legge ut bilde av det siste som har blitt gjort. Kjøpte nemlig sånn veggord til å ha på døra til babyrommet! Ble ikke så bra bilder da jeg fremdeles bruker mobilen til å ta bilder...

 

Her synes det veldig godt at det er klistret på på grunn av blitsen, men det ser bedre ut i virkeligheten.

Fått noen bamser...

Her er boka jeg kjøpte meg. Har planlagt lenge at jeg skulle kjøpe sånn type bok, men synes alle hadde litt forskjellig og klarte ikke helt å bestemme meg. Denne boka har ALT! Den er helt genial og kjempe fin :-)

Her er siste innkjøpt av utstyr, kjempe fornøyd med denne vippestolen. Enkel å regulere også går det enkelt ann å ta av og på lekebøylen.

 

- Kristina

Tjukka

Uke 29 i morgen, men tenkte jeg skulle legge ut bildet i dag siden jeg husket å ta bildet i dag. Er skikkelig dårlig på å ta magebilder, glemmer jo av det midt oppi alt annet.

Hadde kjøretime i dag, men det var utrolig vanskelig å konsentrere seg om veien når det var ei lita lure som drev å sparka mamman sin i hytt og pine! Opp i ribbeina, ned i blæra, ut på sia.... Men følte jeg fikk det til sånn någenlunde alikavell heldigvis. Er jo kjempe glad for at hun sparker, men hadde satt stor pris på om det kunne vært stille i magen den timen.

Laga wok til middag i dag til den som vil vite det. Det var utrolig godt, lenge siden vi har spist det. Nå sitter jeg med en kopp kakao og ser the vampire diaries. Spennende serie!

 

- Kristina

28 uker

Uke 27 har gått kjempe raskt! Har ikke skjedd noe spesielt egenltig bortsett fra at jeg har begynt å fått plager igjen. Isjiasnerven ligger i klem, noe som er drittvondt. Også har jeg fått bekkenløsning. Men ellers så tror jeg lille jenta i magen min har det kjempe bra. Igårkveld når vi hadde lagt oss sparket hun ivrig pappan min som holdt en hånd over magen min. Hun er også veldig flink til å sparke meg i blæra og ribbeina, kan ikke si aat det er så veldig godt men jeg setter pris på hvert spark. Det er en herlig følelse. Har også begynt å tenke litt på navn:
- Charlotte
- Carina
- Evelyn
- Liana
- Elena Michelle
- Andrea
- Jessica Elen
Har dere forslag så taes de imot med åpne armer! :-) Er nemlig ikke så lett å kommer på navn når en setter seg ned og tenker. Ingenting er bestemt, det er bare forslag. Blir nok ikke bestemt før hun har kommet til verden tror jeg, men greit å ha litt forslag klar.

28 uker

28 uker

Fra 28 uker og 0 dager til 28 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1100 g
CRL: 24,5 cm
Full lengde: 33,5 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 26 uker gammelt. Hjernebølgenes mønster ligner det nyfødtes.

Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge. Lungene kan nå puste luft, men det er fremdeles best for fosteret å forbli i livmoren slik at det kan vokse seg større. For hver dag som går bedres prognosene for å få et sunt og friskt barn om for tidlig fødsel inntreffer. Fosterets kropp består av mellom to og tre prosent fett.

Sentralnervesystemet begynner også å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen og gjøre regelmessige pusteøvelser.

Hos gutter begynner testiklene å synke ned i pungen.                        - Hentet fra babyverden.no

 

- Kristina

27 uker

I dag er jeg kommet til den 27ende uka i svangerskapet. Føler tiden bare raser av gårde. Uke 26 har vært helt grei, var utrolig spennende med 3D ultralyd. Har også fått skikkelig vondt i venstre rompeball kan man si. Det er muligens isjiaen som ligger i klem, noe som er drittvondt! Men frøkna i magen min er kjempe aktiv, og ifølge hun som tok 3D ultralyden så har hun det visst kjempe fint i magen min, og alt er som det skal være.

27 uker

27
uker

Fra 27 uker og 0 dager til 27 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1000 g
CRL: 23,5 cm
Full lengde: 32 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 25 uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte. Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret! Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har gjerne vernix i ørene også.

Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen.

Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått tydeligere søvnmønster, og vil kunne kjenne igjen aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt fra dag til dag.

Hentet fra babyverden.no

 

- Kristina

3D ultralyd

Åhh det var så stilig å se på 3D ultralyd! Søøøøte jenta vår som kommer til verden snart. Hun er nå 950 g og 31 cm lang. Det var virkelig verdt pengene vil jeg si, for nå gleder jeg meg til hun kommer. Og i tillegg så fikk jeg den bekreftelsen på at hun har det kjempebra i magen min, og at det er jente. Har jo fått vite det fra før av, men nå er jeg lengere på vei og da er det fint å få en bekreftelse. Tenkte å slenge med noen av de maaange bildene:Skikkelig stilig!, fikk se de søte små beina hennes <3


Her ser du under foten, den er visst 5 cm nå <3Nydelige prinsessa vår som kommer den til jul <3

- Kristina

100 dager igjen!

Nå er det 100 dager igjen til terminen min! Er nå i uke 26, og om 3 dager så er det 3D ultralyd. Tiden flyyyr....

26 uker

3D-26%20weeksn.jpg

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 24 uker gammelt. Hjernebølger begynner å aktivisere hørsels- og synssystemer, og både munn og lepper viser større sensitivitet. Hjernevindingene utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner nå å reagere på både lys og lyder som kommer utenfra livmoren. Neseborene som til nå har vært lukket, åpnes.

Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig. Ryggraden vokser for å støtte opp om fosterets vekt. Ryggraden består nå av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener.

Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse mye og legge godt på seg.

Vekt: 900 g
CRL: 22,5 cm
Full lengde: 31 cm

Hentet fra babyverden.no

 

- Kristina

Onsdagskveld

Nå har jeg akkurat spist verdens beste pizza, nemlig pizza a la bam! Stappmett... Er ikke så mye mer å skrive, men tenkte å legge ut bildet av gardinene jeg hengte opp, og slenge med ett fantastisk bilde av meg selv... ;o)

               Ble det ikke fint? Er sommerfugler på gardinene :)
- KristinaKristina, 19 år. Skriver generelt om hverdagen og mye om hund. Blir sikkert mye om svangerskapet nå som det pågår. Bloggdesignet er hentet her.

arkiv

 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • April 2011
 • Januar 2011
 • November 2010

 • kategorier

 • Anbefales
 • Bare syting
 • Bilder
 • Blogg
 • Hund
 • Hverdagen
 • In loving memory of
 • Kattene
 • Litt fakta om meg
 • Mat og baking
 • Musikk
 • Oss to <3
 • Serier
 • sminke, hår, mote
 • Småsaker
 • svangerskapet

 • lenker

 • Babyverden
 • blogg.no
 • Få din egen blogg!
 • Marlene sin blogg
 • Mia Beathe sin blogg

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin


 • hits INNLEGG-MAL = design > rediger > maler > innlegg > ta vekk alle kodene som står der fra før av, og lim inn dette: kristinasiin - svangerskapet

  Jeg har blitt mamma

  Den 21.12 kl 18.16 kom den perfekte jenta vår til verden <3 hun veide 3510 g og var 52 cm lang :-)


    2 kommentarer på "Jeg har blitt mamma"

  Postet av: Marlene
  Fine lille jenta, glede me sånn t å møte ho!! :-D
  23.des.2011, 15:27
  URL: http://www.missmarlene.femelle.no
  Postet av: Cecilie Ellingsen
  Gratulerer så mye , lykke til videre :D
  27.des.2011, 21:01

  Legg igjen en kommentar:

  Navn:
  Husk meg?
  E-post:

  Bloggadresse:

  Kommentar:

  bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin
  Designet er laget av CAROLINE MARIA


  her kan du skrive hva du heter, hvor gammel du er og hva bloggen din handler om. min offisielle blogg kan du finne her.

  arkiv

 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • April 2011
 • Januar 2011
 • November 2010

 • kategorier

 • Anbefales
 • Bare syting
 • Bilder
 • Blogg
 • Hund
 • Hverdagen
 • In loving memory of
 • Kattene
 • Litt fakta om meg
 • Mat og baking
 • Musikk
 • Oss to <3
 • Serier
 • sminke, hår, mote
 • Småsaker
 • svangerskapet

 • lenker

 • Babyverden
 • blogg.no
 • Få din egen blogg!
 • Marlene sin blogg
 • Mia Beathe sin blogg

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin