Bilde

Tenkte å legge ut bilde av dennis før vi tar kvelden:)

Tannhygiene

Til Rex kjøpte jeg alltid dental sticks fra pedigree, han slukte disse på1-2-3. Dennis likte de ikke noe særlig og spiste den ikke opp før katten viste interesse.. Har alltid vært flink å gi han bein osv slik at han skal slippe tannstein, og ser ut som det funker.

Men her om dagen fant jeg dental sticks fra friskies. Kjøpte med ei pakke bare for å prøve, og gjett om de fallt i smak! Dennis sluker de... Og etter det jeg husker så er de billigere enn pedigree sine, skal sjekke neste gang jeg er på butiken :-)

 

- Kristina

Investere i en hund til ?

Jeg har utrolig lyst til å drive med hunder i fremtiden, og har veldig lyst på egen kennel. Men neste hund skal planlegges godt, den skal passe sammen med Dennis og den skal passe inn i livet vårt. Jeg kommer nok til å investere i en renraset hund, men hvilken rase? Og skal jeg anskaffe ei tispe eller en hannhund? Her er værtfall noen raser jeg tenker på:

Samojed: Øverst på listen står nok samojed. Du forelsker deg ved første øyenkast, den er så nydelig. Det er jo en polarhund, men jeg er nok håpløst forelsket i polarhunder. Samojeden utgjør en flott familiehund, men den må jobbes med. Men er du over middels interessert i hund skal ikke opplæring og trening være noe problem.Siberian Husky: Har hatt lyst på en slik en hele livet. Rex var jo halvt husky men det blir jo ikke det samme. Eneste negative med huskyen er at den er veldig selvstendig og sta. Det er en hund som vet hva den vil, og du skal aldri tenke at du er smartere enn den ;-) Så problemet med denne rasen er at den kanskje ikke er like lett å trene innkalling osv..

Dalmatiner: Som sagt har jeg veldig lyst til å drive med lydighet, og dalmatineren er nok ingen dum hund da. Har ikke noen erfaring med rasen men har hørt at den også er sta og egenrådig. Men absolutt en hund og vurdere.Shæferhund: De er jo bare utrolig nydelige og kan brukes til mye! De har vel ikke så godt rykte den dag i dag på grunn av dårlig oppdrett så visst jeg skal ha en slik burde jeg vel lete godt etter en skikkelig oppdretter.Akita: Denne rasen er så interessang! Men tror nok ikke det blir denne rasen uansett.. De tåler som regel ikke trynet på andre hunder og dyr. Og med tanke på at jeg har Dennis fra før av og i tillegg 2 katter så er nok ikke dette rasen for meg dessverre.Er også veldig glad i blandingen til Dennis, men tror ikke neste hund blir en blandingshund, av den enkle grunn at jeg har lyst til å prøve meg på utstilling. Har alltid syntes det var gøy å være med stemoren min og faren min i ålesund så kanskje jeg vil drive med dette selv. Men skulle jeg få tilbudet om å få en av søskene til Dennis så hadde jeg nok ikke sagt nei takk. Den lille krabaten jeg har nå er værtfall verdens beste familiehund. Blir nok ikke noen ny hund før om ett års tid uansett. Skal bruke tid og mye planlegging på neste hund nå. Alt skal klaffe og da er det mye å tenke på :-)

 

- Kristina

Besøk av Marlene og Tiko

Fikk kjempe koslig besøk av Marlene (missmarlene.femelle.no) og Tiko idag. Dennis var også kjempe fornøyd med besøket og var mektig fornærma når de dro hjem, ble skikkelig syting her da ;-) Er så kjekt å få sitte å sladre med noen som faktisk bryr seg om samtaleemne. Har jo ikke hatt så mange å prate med det siste halvåret når jeg har gått hjemme med svangerskapsplager, Bjørn Andre var vel fornøyd han også :-) Tenkte å legge ved noen bilder fra dagen siden Marlene "fiksa" speilreflekskameraet jeg har her. Var visst en knapp man skulle trykke på...Marlene the dogwhisperer ;-)
2 veldig blide hunder :-)Hihii, blinkskudd!"Måtte de dra sååååå fort da mamma?"

 

Må bare beundre disse 2 hundene sammen, kan bli litt voldsomme av og til, men de er veldig flink til å stanse leken selv og legge seg til ro uten at vi trenger å si noe. Og med tanke på at Tiko er i sine værste tenår og Dennis akkurat har bynt på unghundaldern så er de noen engler! :-) Ser også ut som at Tiko kunne vært pappan til Dennis <3

 

- Kristina

Babyshower

På søndagen ringte mamma for å spørre om ikke jeg kunne hente rød saus med mormor og komme ned til henne med den siden hun skulle ha besøk av ei vennine. Hun sa at jeg måtte ta med Dennis også slik at vennina hennes fikk se han. Okei tenkte jeg og dro ned til mormor, hentet rød sausen og kjørte bort til mamma. Når jeg kom inn til henne slapp jeg Dennis slik at han sprang inn på stua. Syntes det var rart at Dennis begynte å boffe og bjeffe, men regna me at han skvatt vel av at Elisabeth satt på stua. Så åpnet jeg stuedøra og der står Marlene, Mia Beathe med Aurora på armen, Siv Anita og Eivind! De hadde visst fiksa babyshower de! Jeg ble faktisk så overraska at det gikk ikke helt opp for meg hva som hadde skjedd før jeg kom hjem igjen. Hadde det kjempe morsomt værtfall. Marlene hadde bakt cupcakes med rosa glasur og var vel den som stod bak alt <3 Heldige meg som har ei slik god vennine <3

Fikk mye fint til lille frøkna i magen min, og syns det var kjempe kjekt at Aurora også var med. Eivind skal være fadder, og det er værtfall ikke tvil om at han kommer til å klare den rollen veldig godt. Marlene hadde også fiksa til ett par leker, en der jeg skulle tippe hva som var i babymaten og en der de andre skulle tippe hvor feit jeg var rundt magen.

Jeg hadde det værtfall supert og er veldig takknemlig for at jeg har slike gode venner! :-)Eivind og Siv Anita kom nærmest ;-)


Fikk dette med Siv Anita og Eivind :-)

Fikk også dette av Siv Anita og Eivind :-)

Fikk dette søte settet med Marlene og Mia! Fikk også ett supersmart "kit" med febermåler, negleklipper osv..

Fine kåpa jeg fikk med mamma <3 Glemte helt å ta bilde av spilledåsen jeg fikk med Elisabeth, men den også var bare helt nydelig :-)

 

- Kristina

Bilde

Her er bilde av magen :-) 37+3 uker på vei, sprekkeferdig!

 

 

- Kristina

Kastrere hunden?

Nå driver jeg og vurderer frem og tilbake om jeg skal kastrere Dennis med tiden eller ikke. Det er både fordeler og ulemper så skulle gjerne hatt litt hjelp om noen har peiling på dette. Kan kanskje skrive litt om hvorfor jeg tenker på å kastrere han:

1. Han er en blandingshund og skal ikke bli brukt videre i avl.

2. Jo eldre han blir, jo mer merker jeg stresset hans. Han dominant overnfor andre hunder og skal absolutt "jokke" på dem. Gjør også dette på ene bamsen sin her hjemme.

3. Stresset kommer spesielt godt frem når han møter nye folk siden han tisser overalt når nye folk klapper han. Hjelper ikke om de overser han en stund heller slik at han får stresse ned. Dette blir også stressende for meg da jeg helst ikke vil at han tisser på nye folk vi møter...

Dette er jo de tingene jeg vil ha bort. Har prøvd å trene sosialtrening osv men han stresser like mye uansett, og når han begynner å stresse så eksisterer ikke jeg lenger. Da er det helt umulig å få blikk-kontakt med han. Men jeg har en del bekymringer også rundt det å kastrere han:

- Har lest om hunder som har fått hjertestans

- Noen hunder mister livsgnisten

- Visst Dennis er nervøs av seg (jeg tror det har mer med stress å gjøre) så kan kastreringen gjøre han mer usikker og nærvøs.

- Kan bli overvektig uansett mosjonsmengde

Fordelene ved en kastrering kan være:

- Hunden blir mindre stresset

- Går bedre sammen med andre hunder (det er ikke noe problem hos Dennis, men han er som sagt veldig stresset)

- Slipper risiko for testikkelkreft

- Hunden blir ofte lettere og håndtere og får ett mer innholdsrikt liv

Her er det med andre ord mye å tenke på. Cesar Milan mener at alle hunder burde kastreres tidligst mulig. Noen mener det er slemt å kastrere en hund siden du tar bort hundens naturlige side. Så hvem har rett? Jeg tror det kommer veldig ann på hunden. Jeg var veldig sikker på at det var rette beslutningen å kastrere Rex, han var en utrolig stresset hund som stakk av og låste opp dører rett som det var. Men med Dennis er jeg litt usikker igjen av den enkle grunn at jeg ikke vet helt om han er nervøs av seg eller om det rett og slett bare er mye stress. Er også veldig redd for at han skal miste livsgnisten. Men har lest at skal katreringen ha noen funksjon så burde hunden bli kastrert tidligst mulig, så jeg må vel snart ta en beslutning. Skal værtfall ringe dyrlegen i morgen for å høre om det er aktuelt osv..  Men hadde satt pris på deres synspunkter å :-) 

http://www.shibaliv.com/Solvors.shibaside/Artikler/kastrering.html  - Her kan du lese litt om kastrering.

 

 

- Kristina

Ny uke

37 uker

37
uker

Fra 37 uker og 0 dager til 37 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2950 g
CRL: 33 cm
Full lengde: 46 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 35 uker gammelt. Nå gjøres bare finpussen mens fosteret fortsetter å legge på seg, og fosteret er snart klart til å bli født. Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig) om det fødes etter inngangen av denne uken. De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutter vokser vanligvis fortere enn jenter.

Laget av vernix er i ferd med å forsvinne, men noe vil sannsynligvis være til stede og kan faktisk hjelpe under fødselen. Det oljete kremlaget kan gjøre det enklere for fosteret å passere gjennom fødselskanalen.

 

Idag er jeg 37+3 uker på vei og nå kan hun egentlig bare komme. Er så utrolig klar for å føde og bli ferdig med å være gravid. Vil ha tilbake kroppen min. Men selvfølgelig er det kos å være gravid å, spesielt når babyen sparker eller hikker. Men nå begynner jeg å bli litt lei. Tenkte å skrive ett lite innlegg snart om fødebaggen, babyshoweren (som min supersnille vennine Marlene ordna til) og ett lite sammendrag av svangerskapet.

♥Termin ~ Menstermin: 13. Desember. UL-termin 20. Desember

♥Langt på vei 37+3 Uker. 

♥Kjønn ~ Jente

♥Utålmodig ~ Ja

♥Hodet festet ~ Ja

♥Aktivitet i magen ~ Så og si 24/7

♥Bestemt navn Nesten

♥Vektøkning ~ Veien nå 68,7! Før graviditet ca 52 kg

Barnerom Står klart, blitt brukt som oppbevaringsrom siste tiden men det har ikke så mye å si siden hun skal sove med oss første tiden.

♥Utstyr ~ Har nesten alt

♥Mangler av utstyr ~ Brystpumpe (vet ikke om jeg trenger det..), stellematte, pleieprodukter, lammeskinn...
 

♥Vann i kroppen ~ Nei

♥Melk i brystene ~ Mer enn nok

♥Om fødselen ~ Tenker ikke så mye på det. Tror nok det er best å bare ta det som det kommer og la naturen gå sin gang... 

♥Plager ~ Halsbrann, bekkenløsning, ryggsmerter, kvalm av og til, hodeverk.. Har begynt å få en brennende smerte i nederste ribbein på høyre side av og til.

♥Strekkmerker ~ Litt på lår men tror de kommer til å gå bort ganske fort etter fødsel. Bakpå leggen!

♥Oppegående ~ Nei, kroppen har daua

♥Sulten ~ Mistet matlysten, men grovt knekkebrød med nugatti på duger.

♥Høygravid ~ Ja

♥Mat/ drikke kikk ~ iskaldt vann og twixsjokolade

♥Kynnere ~ Ja, spesielt om natten

♥Tungt ~ Ja, tyngste jeg gjør er å ta på sokker om morgenen

 

(Bilde kommer senere)

 

- Kristina

It's back

Da har vi endelig fått internett igjen! Har vært litt på internett med mobilen, men med en så liten skjerm som x10 mini har så var ikke det noen suksse. Har skjedd litt av vært i helga faktisk, men tenkte å lage eget innlegg om det.

Idag har jeg fått nye mobilen min i posten! HTC Desire S. Er kjempe fornøyd med den, deilig å ha litt større skjerm å se på. Har også rydda og pyntet litt til jul, så nå er det skikkelig koslig her. Gleder meg til å sette opp juletreet og pynte det, skal vel egentlig skje på lillejulaften men siden jeg har termin 20. desember så har jeg lov å gjøre dette lit før ;-)

Litt under 3 uker igjen til termin! På en måte så føles det ut som at jeg har gått gravid i flere år, men føles også ut som at det var igår jeg satt på badet med testen i hånda. Husker tårene trillet som bare det. Snakka med mamma i tlf mens jeg ventet på resultatet, så hun var vel på en måte med å fant det ut. Gruet meg faktisk mest til å fortelle det til Bjørn Andre, han har jo 2 barn fra før så jeg visste ikke helt hva han kom til å si eller ville at jeg skulle gjøre. Mamma var veldig støttende i tlf, heldig som har en så fantastisk mamma! :-)

Kommer vel litt innlegg fortløpende her....

 

 

- Kristina

Sikrer du hunden din?

Sikring av hund i bil. Du lar ikke barnet ditt sitte usikret i bilen bare fordi at han/hun ikke liker å ha på seg belte, eller ikke liker å sitte i barnesete. Selv om hunden din kanskje ikke er så stor fan av buret i bilen eller belte så betyr ike det at du skal gi opp og ta det av. Det er din jobb å lære hunden at buret er en trygg plass, og at i bilen skal vi være rolige.
...
"En løs hund i bil er ikke trygg, verken for seg selv eller andre. Det er ikke påbudt å sikre hunden i bil, men det er påbudt å sikre all last forsvarlig. Ved kraftig nedbremsing, kollisjon eller utforkjøring vil hunden bli slengt rundt i bilen med stor kraft. En hund på 20 kg vil ved en bråstopp i 50 km/t utgjøre en kraft tilsvarende 786 kilo, dødelig hvis man er uheldig. Hunder bør sikres med bur eller med sele som kan kombineres med bilens egne sikkerhetsseler.Se etter produkter merket etter følgende normer: ECE R17, ECE R 126 eller DIN 75410-2.

En test gjennomført av den tyske bileierorganisasjonen Adac viser at både valg av utstyr og hvordan det blir brukt har stor betydning for hundens og din egen sikkerhet. Det sikreste valget er transportboks/-bur plassert i bagasjerommet. Adac fraråder derimot bruk av spesielle hundebelter i baksetet. Unngå også sammenleggbare bur. Disse kan klappe sammen ved en kollisjon.

Tester viser at plasseringen av kjæledyret i bilen er viktig for sikkerheten. Små hunder eller katter bør settes i transportboks eller -bur i fotrommet bak forsetene. Der er de godt sikret mot å bli kastet fram og ut.

Større hunder bør også settes i transportbur, og dette buret bør stå på tvers av kjøreretningen og så tett inntil bakseterygggen som mulig. Adac anbefaler dessuten at bilen har et solid bagasjeromsgitter. Adac advarer mot å plassere transportboksen eller -buret i baksetet fordi det er vanskelig å feste det godt nok.

Enda kraftigere går testerne ut mot spesielle hundeseler brukt i baksetet. Testene viser at enkelte av disse systemene er for smått dimensjonert og har for mye slakk. I en test brakk karabinkroken og testdokka traff seteryggen med voldsom kraft.

En ekstra kraftig versjon av hundeselene som holder hunden fast i bilens lengderetning, får derimot karakteren «anbefalt med forbehold»."

 

Her i huset er værtfall buret en plass både hunden og kattene elsker å være. Dette er en trygg plass der de kan slappe av uten å bli forstyrret.

 

 

- Kristina

Update

Idag var jeg på kontroll hos jordmor. Jeg har lavt blodtrykk, myyye fostervann og kjempe fin vekstkurve. Fikk også vite at nå har lille jenta i magen min festa hodet langt og godt nedi bekkenet. Det er visst ei veldig sprek og frisk jente som er i magen min sa jordmor, hjerterytmen var kjempe fin, alltid like herlig å høre på <3

Har også fått nytt matkick, pære! Men fant ut at det kan jeg ikke spise siden jeg får sinnsyke luftsmerter. Har heller ikke så lyst på mat lengere, glemmer av å spise til og med, men det er vel bare en fase.

Ellers så har jeg noen sinnsyke kynnere hele tiden, det er skikkelig vondt og ubehagelig. Krysser fingrene for at lille jenta i magen min kommer ut ganske snart, lei av å vente nå :-)

 


Her er første julekjolen til lillemor! Med lue og sko, mamma kjøpte <3 36+5 uker på vei idag :-)

 

 

- Kristina

My new dress

Var på sorbet og kjøpte meg kjole til jul og nyttårsaften! Man må jo ha nye kjole da, gleder meg sånn til å pynte meg skikkelig igjen.

Her er kjolen jeg kjøpte, bare at jeg kjøpte den i kongeblå. Den er nyyydelig og jeg gleder meg til å ta den på! <3

 

 

- Kristina

Jo mer jeg lærer mennesker å kjenne, jo mer liker jeg hunder

 

Herlige søte voffsen min <3 Jeg lærer nok like mye av han som han lærer av meg.

 

 

 

- Kristina

Vinn en braun silk-epil

Prøver meg jeg, kanskje er jeg så heldig å få en slik en i julegave i år? :-D Aldri prøvd før, men har hørt denne skal være super.

 

- Kristina

Braun Silk-épil Dual 7891 WD er en oppladbar, toveis epilator med Gillette Venus teknologi som gir et langvarig silkemykt resultat på legger og kropp, i ett strøk. Blogg.no deler ut 6 stk. Klikk på bildet eller linken nedenfor for å se hvordan du kan vinne en!

Klikk her for mer info!

Endelig!!

Nå kan jeg kjøre selv, akkurat dit jeg vil, når jeg vil! Noe så fantastisk! Med min musikk og min bil <3 Uka mi er ikke akkurat mer avslappende, men det er utrolig hvor mye lettere det er når jeg kan kjøre selv. Nå slipper jeg å mase hull i hodet på stakkars mamman min som har kjørt meg og hentet meg til så og si hver eneste kjøretime :-)

Etter oppkjøringa traska jeg og pappa litt rundt i byen og slo ihjel tid mens vi venta på lillesøster. Vi dro på cafe og spiste litt kake, gikk rundt å så på julepynt osv.. Endte opp med at pappa kjøpte ett juletre til meg :-D Sånn som er 210 cm høyt i plastikk så slipper man ekte juletrer som bare er rot. Jeg har alltid hatt plastikktre i familien min grunnet allergi og kommer til å fortsette med det. Litt stress å sette det opp og ta det ned osv men det har ikke noe å si. Skal vel shoppe litt mer julepynt sammen med mamma iløpet av uka. Mangler fremdeles sete til Dennis i bilen! Har bestilt men går visst litt treigt... Satser på at det kommer snart.Så nå kan lille jenta i magen min bare komme egentlig, vil jo helst ha pyntet huset først osv men nå er jeg værtfall ferdig med det viktigste, nemlig lappen!! <3 Så en stor takk til Sentrum Kjøreskole som fikk det hele til å skje. Fantastiske kjørelærere som virkelig vet hva service betyr. Anbefales å kjøre med dem :-) 

 

- Kristina

Mandag

Dagen idag har vært dødskjedelig. Oppturen var butikkturen med mamma. Men sånn ellers idag har jeg vært flink husmor og vaska klær, laga kake og middag til mannen min kom hjem fra jobb. Ellers så har dagen gått til å leke litt med Dennis og gått en liten tur. Tør ikke gå så langt nå som bekkenløsninga er tilbake, så blir vel noen rolige dager fremover. Burde vel starte opp igjen med hverdagslydighet og klikkertrening, har dessverre blitt litt nedprioritert i det siste... Imorgen er det ny kjøretime og mye å gjøre. Har forresten bestemt meg for å kjøpe htc desire s, funnet en til 2500,- så da blir det ny tlf. Det trengs også! Idag har jeg ikke kunne mottatt meld osv, irriterende...

Bilde av bilen min :-) En tanke nedfrosset der, kan ikke si det var morsomt å skrape bil.

 

 

- Kristina

Kan du komme nå?

Jeg vet at jeg skal være takknemlig for graviditeten og blablabla men nå er jeg lei. Og beklager til alle der ute som har mistet eller ikke kan få barn, det må være noe av det værste en kan oppleve og anbefaler at dere slutter å lese her. Dette blir mer som ett syteinnlegg, noe jeg mener vi gravide har rett på å gjøre. Ting er tungt.

Lille jenta i magen min har nemlig funnet ut at visst hun sparker mamman sin skikkelig i ribbeina så rykker hun til, noe som tydeligvis er kjempe morsomt. Jeg synses at det er skikkelig vondt, hun får jo fulltreffer hver  gang. Og av og til kjennes det ut som at hun kommer til å presse foten gjennom huden.

Av en eller annen grunn har bekkenløsninga kommet tilbake for fullt og jeg har i tillegg fått en utrolig smerte mellom skulderbladene. Har aldri hatt slike smerter i ryggen før ;S

Så derfor vil jeg bare bli ferdig nå! Bare få alle 10 000 smertene på en gang å bli ferdig. Få tilbake magen min og balansen i kroppen. Første termin ble jo satt 13. Desmber så kanskje hun kommer litt før? Nesten alle i min familie har hatt fødselen 2 uker for tidlig så det er jo lov å håpe :-P

Kan du komme nå lille venn? <3

 

 

 

- Kristina

Hvilken tlf er best?

Nå har jeg tenkt og anskaffe meg en ny mobil til jul. Er egentlig smålig fornøyd med den jeg har (sony ericsson x10 mini), men det er så mye tull med den! Den skrur seg av når jeg prater i tlf, når noen ringer, når jeg ringer ut eller bare når den selv føler for det sånn ellers... Har hatt den inne til reparasjon 2 ganger men det har ikke blitt bedre av den grunn. Den har heller blitt værre. Så nå gir jeg opp... Men har vært flink å hatt den i 1 og ett halvt år da værtfall,de fleste bytter vel mobil like ofte som man bytter sokker.. Så hva kan dere anbefale?

Selv så har jeg litt lyst på HTC Incredible S, HTC Desire S eller HTC Sensation. Så visst noen har erfaring med disse tlf så bare rop ut! :-) En ting er værtfall sikkert, jeg skal ikke ha sony ericsson flere ganger. 

 

- Kristina

The countdown continues...

Ja nå er jeg 36 uker på vei og det begynner og bli skikkelig tungt. Er lei av at magen er i veien overalt og lei av at ingenting passer. Har heldigvis fått byttet ut understellet på vognen og fått tak i babybjørn sele med tante :-) Egentlig så synes jeg lillejenta bare kan komme nå, holder på å kjede vettet av meg for tiden. Og visst jeg rydder og vasker mer nå kommer jeg til å eksplodere. Mannen kommer hjem til strøkent hus og jeg står nesten alltid opp til ett jævla rotehus. Fatter ikke hvordan det er mulig men jeg rydder samme rotet hver dag. LEI.com

Hadde ikke gjort meg noe å havnet på sykehuset nå. Jeg vet at det blir mye mer jobb osv når babyen kommer, men da er værtfall ventetiden over og jeg kan begynne å leve litt igjen. Akkurat nå virker det bare som at jeg lever samme sagen opp igjen og opp igjen.

 

♥Termin ~ Mensterminen er 13. Desember. Ultralydtermin 20. Desember

♥Langt på vei ~  36 uker, 4 uker og 1 dag igjen

♥Kjønn ~ Jente

♥Utålmodig ~ Ja

♥Hodet festet ~ Nei, men ligger visst ganske langt ned med hodet ble d sagt hos både lege og jordmor

♥Aktivitet i magen ~ Hele tiden. Selvfølgelig mest når jeg skal kjøre eller sove

♥Bestemt navn ~  Nei... Blir ikke enige

♥Vektøkning ~ Tilsammen 16 kg

♥Barnerom ~  Er vel egentlig klart, men er jo ikke der hun skal sove første tiden

♥Utstyr ~ Har nesten alt som trengs :-)

♥Mangler av utstyr ~ Brystpumpe, ei ekstra stellematte, pleieprodukter..

♥Vann i kroppen ~ Nei

♥Melk i brystene ~ Mer enn nok

♥Om fødselen ~ Har bestemt meg for å bare ta det som det kommer, må jo gjennom det uansett.

♥Plager ~ Halsbrann, bekkenløsning, ryggsmerter, ekstreme kynnere,ekstreme hormoner, heteslag

♥Strekkmerker ~ Litt på lår men tror de kommer til å gå bort ganske fort etter fødsel :-)

♥Oppegående ~ Nei, kunne sikkert sovet i en måned

♥Sulten ~ Har en utrolig stor trang til å knaspre isbiter! Men mistet mye av matlysten ;S

♥Høygravid ~ Ja

♥Mat/ drikke kikk ~ iskaldt vann, isbiter, twix

♥Kynnere ~ ja, ekstremt vonde. Kommer hver gang jeg skal sove eller går tur.

♥Tungt ~ Ja

 


- Kristina

Blandingshund

Dette er mamman til Dennis, Sasha. Hun er en Chinese Crested Powder Puff.

Her er pappan til Dennis, husker ikke helt navnet på han.. Men han er en Cocker Spaniel.

BDennis i farta. Bildet er tatt av Marie

 

 

Hva synes du om blandingshunder? Er de noe mindre verd enn rasehunder? Er de dårligere enn rasehunder? Mange meninger ute og går om hvordan du ikke kan drive med hund om du har blandingshund, noe jeg mener er feil. Hunder har mange egenskaper, eneste du ikke kan gjøre med en blandingshund er å stille den ut. Neste hund blir nok en rasehund tenker jeg, men det er mest fordi at du vet litt mer hva du får. Når du kjøper en blandingshund vet du ikke hvilke trekk den kommer til å få osv.. Jeg har vært utrolig heldig med Dennis, han er helt fantastisk! Eneste negative sidene hans er stressnivået og at han "henger" seg opp i folk vi møter på tur og sånn.

 

Med Dennis skal jeg nok begynne med agility etterhvert. Vi har prøvd litt såvidt her hjemme med hopp og tunell og Dennis elsker det. Tunellen er værtfall morsom, den løper han gjennom når han apporterer også. Ellers så har jeg lyst å prøve å gå spor. Lydighet er også noe jeg gjerne vil holde på med, men tror ikke det er noe for Dennis. Han er lydig og lettlært men han har nok ikke tålmodighet til det, han trenger fart og spenning. Tenker Border Collie, Dalmantiner eller Working Kelpie visst lydighet blir aktuelt. Schæfer og Sebirian Husky er også ett stort ønske men man bør velge hunderase etter eget aktivitetsnivå, og jeg vet jo enda ikke hvilket aktivitetsnivå jeg kommer til å ha etter at jeg har fått baby og kanskje begynner og jobbe osv.. Så vi får se hva fremtiden bringer :-)

 

Jeg mener værtfall at hunder er like fantastiske enten de er blanding eller rase. Eieren er nok den eneste som kan ha innflytelse på om hunden blir en "bra" hund eller ikke. Så visst det er noe gfalt med hunden er det som regel noe eieren har gjort galt, bevisst eller ikke.

 

 

- Kristina

Bilder

Da fikk jeg tatt litt bilder av Dennis med hurtta fleeecejakken på. Den er nok litt stor, men heller det enn for liten. Han var ikke helt enig i å ha den på seg, men når vi gikk tur så brydde han seg ikke stort om den. Bestill dine hurtta-produkter her

  

 

- Kristina

Det gikk fort

Bestilte som sagt en hurtta fleecejakke til Dennis fra Sverige. Den ble bestilt 14.11 og kom allerede i postkassa mi idag! Herlig! Den passet perfekt, bildet kommer imorgen :-) Dennis likte den ikke heeelt, men er vel bare litt tilvending som skal til, er jo tross alt til hans eget beste når det er så iskaldt ute.

Dagen idag har vært en berg-o-dalbane... For det meste så har ting gått imot meg, men det kommer en dag imorgen, og med god hjelp fra mamman min så ble ikke dagen idag heeelt grusom. Nå skal jeg se hunder i arbeid, lage meg en kopp kakao og slappe av. Det skal bli deilig.

 

- Kristina

Hurrta fleecejakke

Da har jeg bestilt vann- og vindtett fleecejakke fra divinedog.se. Ble i fargen brun siden det var 30% på den. Betalte ikke mer enn 380 kr inkludert frakt! Håper hurtta produktene er like god som folk sier ;-)

Denne blir nok godt brukt i vinter :-)

 

- Kristina

Voffsen er kommet i hus igjen

Hentet Dennis igår rundt 5 - halv 6 tida. Så ut som at han hadde storkosa seg, ville ikke inn i bilen engang, måte lokke han godteri! Men når han hadde kommet inn i buret i bilen sovnet han med engang. Når vi kom hjem spiste han, plaget kattene litt og sovnet på soffaen sammen med meg. Og herregud så deilig det var å kunne slappe av etter en lang dag å vite at Dennis hadde fått det han trengte av aktivitet. Visst dere vil lese om hvordan dennis har hatt det så kan dere gjøre det her:

www.meiliylva.blogg.no

 Ligger også mange fine bilder der. Utrolig lettelse å se at Dennis fint klarer ei natt på en fremmed plass og at han går fint sammen med små hunder også. Han er jo som regel kun sammen med større hunder. Har nok litt med personen som passet han også siden hun kan hund og vet hva det innebærer. Man kan jo bare ta seg en tur innom finn.no og se grunnlaget for at folk gir bort hundene sine, det er jo som regel fordi at de ikke helt visste hva det innebærte å ha hund.

 

Idag skal Dennis være litt alene igjen (ca 3 - 4 timer) siden jeg skal på siste kjøretimen min! Deilig! Som sagt så vil jeg ikke skrive opp oppkjøringsdatoen men kan vel si at det heldigvis ikke er lenge til. Gruer meg til sikkerhetssjekken, aner ikke hvorfor, men det er faktisk det enenste jeg gruer meg til. Burde vel igrunn nsette meg ned å lese litt om sikkerhetssjekken osv.

Akkurat stått ute å skrapa bilen min og prøvd å starte den siden det er minusgrader ute osv, men bilen starta med engang, null problem! <3 Men en ting er sikkert, visst bilen er nedfrosset så er det noe herk å stå å skrape den!! Herregud, unnskyld mamma for alle gangene du måtte ha stått ute å skrapa bil for å kjøre meg en plass <3

 

- Kristina


Nå kan jeg dra på glattkjøring

Imorgen skal jeg på en av de siste kjøretimene mine som er glattkjøring, men den varer sykt lenge! Fra 8 om morgenen til 2 ! Og jeg må jo ta buss herifra kl 7 om morgenen og 4 buss hjem igjen... Så da blir jeg borte i 9 - 10 timer noe som blir altfor lenge for Dennis. Hadde nok ikke klart å dratt ut av døra med god samvittighet i morgen. Men heldigvis så kom jeg på at dert bor ei som faktisk er flink med litt nervøse hunder i nærområde, og takk Gud så hadde hun tid til å passe Dennis i morgen på så kort varsel. Snakk om flaks.

Finnes jo selvfølgelig andre som kanskje kunne passet osv, men siden han er så nervøs av seg med "nye" mennesker så vil jeg ikke overlate han til hvem som helst. Skal han bli passet så skal det være av kjente personer som han er ofte sammen med, eller erfarne hundefolk som vet hva en nervøs hund vil si.Nå driver jeg og pakker sammen tinga til Dennis, er jo nesten som å pakke sammen ting til en baby, må huske mat, leker, godbiter, bein, bur osv.. Han merker nok at noe skal skje, kom akkurat med yndlingsbamsen og la den på fanget mitt. Tar det som ett tegn at den skal være med ;o)

Er nok jeg som kommer til å slite mest av oss to, å plutselig ikke ha hund i hus er helt rart, det er nesten litt fælt. Tror nok Dennis kommer til å ha det helt supert der han skal være, han kommer nok til å være så opptatt med ny hund at han ikke får tid til å tenke på meg engang. Så skal jeg jo hente han så fort jeg kan i morgen.Skal bli spennende å se om han og Ylva går godt sammen, men det tror jeg ikke er noe problem.

 

Noen skulle virkelig åpnet en hundebarnehage her i moldeområde! I ålesund var det jo 2 forskjellige å velge mellom, her sliter du visst du skal være lenge borte en dag. Dennis klarer seg fint alene i 6 timer, men 9 blir altfor mye for en 6 månder gammel hund. Jeg skal værtfall realisere drømmen en dag om å åpne noe sånt her. Tenk å kunne hente hunden sin hver dag etter jobb og bare kose når man kommer hjem. Hunden får jo masse aktivitet mens du er på jobb. Er ikke alle som orker å gå tur med hunden sin engang når de kommer hjem fra jobb (ja det er utrolig dumt, da burde man egentlig revurdere å ha hund...), så en hundebarnehage hadde vært topp. Da kan man komme hjem igjen med god samvittighet å vite at voffsen har storkost seg hele dagen :-)

 

 

- Kristina

35 Uker

♥Termin ~ Mensterminen er 13. Desember. Ultralydtermin 20. Desember

♥Langt på vei ~  35+1 uker, 5 uker og 1 dager igjen

♥Kjønn ~ Jente

♥Utålmodig ~ Ja, men vil ha lappen først, så kan hun egentlig bare ploppe ut!

♥Hodet festet ~ Nei, men ligger visst ganske langt ned med hodet ble d sagt hos både lege og jordmor

♥Aktivitet i magen ~ Hele dagen og natten lang :-)

♥Bestemt navn ~  Nei... Må nok se hun før vi bestemmer oss, men liker Elena Michelle og Liana Michelle.

♥Vektøkning ~ Tilsammen 16 kg

♥Barnerom ~  Koser meg med å fikse litt og litt, ingen hastverk siden hun skal sove på rommet vårt første tiden :-)

♥Utstyr ~ Har nesten alt som trengs :-)

♥Mangler av utstyr ~ Brystpumpe, ei ekstra stellematte, pleieprodukter..

♥Vann i kroppen ~ Nei

♥Melk i brystene ~ Mer enn nok

♥Om fødselen ~ Har bestemt meg for å bare ta det som det kommer, må jo gjennom det uansett.

♥Plager ~ Halsbrann, bekkenløsning, ryggsmerter, ekstreme kynnere...

♥Strekkmerker ~ Litt på lår men tror de kommer til å gå bort ganske fort etter fødsel :-)

♥Oppegående ~ Kroppen er vel ikke like oppegående som den var, begynner å bli tungt.

♥Sulten ~ Varierer litt fra dag til dag. Får slike ekstreme søtsug av og til. Har en utrolig stor trang til å knaspre isbiter!

♥Høygravid ~ Er vel ikke det før man er 36 uker på vei..

♥Mat/ drikke kikk ~ iskaldt vann, isbiter, sjokomelk

♥Kynnere ~ ja, ekstremt vonde. Kommer hver gang jeg skal sove eller går tur.

♥Tungt ~ Ja, føles ut som at det er 10 meter ned til beina mine når jeg bøyer meg ned

 

Bilde kommer, er jo søndag idag så da har man lov å være litt lat :-)

Billig hurttaprodukter

Vanligvis handler jeg hos canis.no og har lenge tenkt å investere i hurtta fleeceoverall. Men siden det er dyre produkter og Dennis fortsatt vokser så vil jeg ikke betale nesten 1000,- for noe han kommer til å bruke i 2 månder. Kan jo såklart selges videre men synes ikke man kan ta så altfor mye for brukte ting, selv om det er pent brukt.

Men idag har jeg funnet en nettside der det er mye billigere å kjøpe hurtta-produktene. https://www.divinedog.se/

Istede for å betale 749,- + frakt så betaler jeg 514,- inkludert frakt. Blir jo selvfølgelig lenger leveringstid, men det overlever jeg nok :-)


Ett must i vinter til hund som har tynn pels og fryser lett. Så kan han også være ute i snøen en stund. Har ikke bestilt enda men kommer nok til å gjøre det når budsjettet tilsier det. Først og fremst så skal han ha bilsete nå slik at han kan sitte trygt i bilen når jeg får lappen :-)

 

 

- Kristina

Tonights gonna be a good night

Siden alle har brukt datoen 11.11.11 som overskrift på bloggene sine så da måtte jeg finne på noe annet. Men ikveld kommer bilen min! Bjørn Andre, snille snille herlige mannen min, er å henter bilen min nå sammen med en kompis. Så nå har jeg vært på butikken og handlet inn corona til min kjære som han skal få kose seg med når han kommer hjem. Velfortjent etter denne laange bilturen <3

Ellers så kan jeg vel si at jeg har vært på langkjøring idag, utrolig slitsomt med tanke på den lille blæra mi. Nå skal jeg kose meg med marsipan og smelta sjokolade., og selvfølgelig ei julebrus. Har til og med gått tur med Dennis idag, noe jeg er ganske stolt over med tanke på at jeg fikk 2 timer søvn i natt...

Nå skal jeg se big brother og kose meg med den livlige jenta i magen min <3 Skulle gjerne filma men virker som at hver gang jeg tar opp mobilen for å filme er det enten for dårlig lys eller så stopper hun helt til jeg legger fra meg mobilen. Men jeg skal nok få filma skikkelig en gang før hun kommer til verden ;o)

Bilde er henta fra google. Men utrolig kult bilde :-)

Var forresten på barselkurs her om dagen. Hadde ett håp om at det skulle være koslig og at jeg skulle få masse nyttig informasjon. Men kurset var dødskjedelig og jeg fikk ingenting ut av det. Viste noen gamle utdaterte videoer, blant annet av mødre som ammet på mange forskjellige plasser osv. Og unnskyld at jeg sier det, dette er jo bare min mening, men det ser rett og slett groteskt ut når en mor sitter og ammer sitt ett år gamle barn! Eller at plutselig bare slenger ut puppen midt ute blandt folk. Greit at mødre syns dette er ett flott syn osv, men det synes ikke alle andre! Går ann å forholde seg litt privat og ikke sitte midt i sentrum? Allså, må man så må man, men har man diverse plasser å sitte å amme på så kan man jo kanskje velge den minst synlige? Sånn med hensyn til andre... Har hørt at sykehuset jeg skal føde på maser noe sinnsykt om ammingen, og joda jeg har tenkt å amme, men visst de maser så kommer jeg til å klikke.

Tidsfordriv....

Siden jeg overhodet ikke får sove lenger så må jeg finne på andre ting. Nå har jeg skrubbet ren stekovnen, vaska/støvsugd kjøkken, støvsugd på stua og rydda, vaska bad (dusj, badekar, allså hele pakka) og nå har jeg skifta på senga og vaska soverommet! Har også vaska madrassen og buret til Dennis, han og fortjener en ren liggeplass :-) Nå lurer jeg på å ta med datan opp i senga å prøve å sove....

 

 

- Kristina

Hello Homer Simpson!

Nå begynner huden på magen å bli veldig tynn, blodårene synes godt... Men! Ingen strekkmerker! Fare for at de kommer sigende nå siste tiden men jeg håper at de forblir borte :-)

 

Nå er jeg 34+4 uker på vei og er drit lei. Alt er tungt, jeg har vondt overalt og om natten har jeg som regel halsbrann. Men lille jenta mi i magen har det værtfall supert og det er jo viktigst. Får bare håpe at hun ikke har det så bra ut hun vil være i magen lenger enn hun skal :-P Kunne godt tenkt meg at lille nurke hadde kommet ut NÅ, men vil helst ha lappen på bil før hun kommer. I morgen skal jeg på svangerskapskontroll hos legen og på barselkurs etterpå, må prøve å huske papirene mine denne gangen, jeg er håpløs vimsete.

Føler meg litt som homer simpson når jeg sitter i godstolen med julebrusa på magen :-)

 

 

- Kristina

Sosialtrening

Igår var jeg og Dennis en tur i byen for å trene sosialisering. Han har en stygg uvane med å bjeffe å knurre på mennesker, kan til og med være folk han har møtt før. Han er nok bare nervøs, men skjønner ikke helt hvorfor siden han bodde de 2 første ukene sammen med meg på en campingplass når vi hentet han. Da hilste han på nye folk og hunder hver dag uten problem. Vi bor jo ganske øde nå og det er ikke mange folk som kommer innom her så er kanskje derfor. I byen ville han hilse på alle, men når folk rakk ut hånden sin forsiktig så løp han rundt med halen mellom beina og hoppet opp og ned på folka. Engstelig, nærvøs og oppspillt, ingen god kombinasjon. Prøvde å la folk gi han godbiter som jeg hadde med meg, da gikk det litt bedre men han var fremdeles ganske engstelig. Er vel bare masse trening som skal til. Ellers var han en drøm å ha med seg. trippet fint ved siden av meg, dro litt når noe luktet ekstra godt men ellers var han en engel.


Idag var han alene hjemme i 3 timer mens jeg var på kurs. Det gikk ganske bra, hadde smakt litt på ene skoen til bjørn andre, men ikke ødelagt noe. Så han er veldig flink slik. Akkurat nå har vi nettopp sett hunder i arbeid på tvnorge, Dennis lå i soffaen med blikket rettet mot tvn og skakket på hodet. Morsomt å se. Mens jeg skriver her nå så har han funnet frem favorittbamsen som han slenger over tastaturet på fanget mitt og forventer at jeg skal kaste. Apportering er noe han aldri blir lei av. Skal også begynne å gå spor med han, virker som at han liker å jobbe med snuten og søke.

 

- Kristina

Snart ferdig!

Nå folkens er det faktisk bare 8 dager igjen så er jeg ferdig med alle kjøretimene mine!! Lykke!! Hadde egentlig oppkjøring den 12. Desember, men siden det ble dagen før mensterminen min så hjalp kjørelæreren meg med å få oppkjøring tidligere :-D Når skriver jeg ikke enda, men forhåpentligvis så består jeg. Får jo snart bilen min også!

 

Har holdt på å lest kjerringråd om hvordan man skal sette igang fødselen før tiden, er jo så møke lei av at alt er så tungt nå. Men tror ikke jeg skal håpe på at hun kommer så altfor mye tidligere, skal bli ferdig med lappen først! Bank i bordet.... Lille jenta mi skal få komme når hun vil, men håper jeg slipper å gå på overtid og at det ikke blir før jeg er ferdig med lappen.

Gleder meg til å få egen bil å kunne kjøre når jeg selv vil :-)

Må jo bare takke og prise sentrum kjøreskole som har vært så behjelpelig! De er virkelig helt fantastiske som har hjulpet meg med å få lappen før lille jenta mi kommer, dyktige kjørelærere og utrolig koslige kontordamer. Nå skal jeg ta med meg Dennis opp i senga å legge meg, skal på kjøretime i morgen. Gleder meg til min kjære kommer hjem, senga er så tom uten ! <3

 

 

- Kristina

Julekjolen

Ja nå kan jo ikke jeg akkurat pynte meg opp så veldig å gå på julebord osv, men på julaften eller etter så skal jeg pynte meg! Savner skikkelig å kunne pynte meg opp skikkelig og savner klærne mine. Akkurat nå passer ingenting, bruker t-skjortene til Bjørn Andre som faktisk begynner å bli for små!

Men nå har jeg funnet en kjole fra nelly.com som jeg har skikkelig lyst på! Så på bloggen til ei som hadde lagt den ut i svart og tipset om at den fantes i rød også. Jeg har altfor mange svarte kjoler osv så lurer på å kanskje kjøpe den i rød.

Vanessa Dress - Glitzy

 

 

Hva skal du ha på deg på julaften/julebord?

 

- Kristina

I love you

Min kjære og guttene hans :-) Til jul kommer prinsessa <3

123babydreams.com

Visst du ikke har kjøpt inn babyutstyr så fant jeg denne siden som selger gode babypakker! Ta deg en tur innom å se om du ikke har startet innkjøpene :-)

http://www.123babydreams.com/BABYPAKKE-1.html

 

 

 

- Kristina

Vogna mi

Jeg elsker vogna som vi har kjøpt til prinsessa vår, eneste jeg ikke liker ved den er understellet som jeg lurer på å bytte ut, samtidig som det understellet som er på nå er lettereå komme seg frem med i terreng. Får se hva jeg har penger til. Var jo ett røverkjøp, betalte 2000,- for vogna, den ser helt ny ut, synes ikke at den har vært i bruk og det er med sportsdelen. Ny koster vogna ca 10 000,-. Er kjempe fornøyd men får se om jeg muligens kjøper nytt understell så den blir lettere å trille visst jeg skal på bytur.

Her er understellet jeg vil ha. Ellers er dette vogna som jeg har nå :-)


Her er stelleveska som hører til. Blir muligens innkjøp av denne også om budsjettet tilsier det.

 

 

- Kristina

Hunder i arbeid

Syns alle burde sette av en liten time til å se dette programmet som begynte på tvnorge idag halv 8. Hunder er helt fantastiske dyr, og her får du virkelig se hva litt trening kan gjøre.- Kristina

Bare barn

Har vært utrolig mye innom babycomfort og bare barn de siste månedene, er så koslig å se på utstyr, klær osv. Liker veldig mye av det de har på bare barn, men herregud for ei sur betjening! Hver gang jeg har vært der så får jeg såvidt hjelp og blir sendt noen stygge blikk. Tenkte at det kanskje hadde noe med at jeg er ung mor osv, men har hørt om flere som opplever de som jobber der som frekke og sure. Slike mennesker burde ikke jobbe i en butikk. Det skal være hyggelig å handle, man skal ikke føle at en skal skynde seg mest mulig. Så av den grunn så har jeg kun handlet på babycomfort, der er det kjempe koslige folk som jobber og masse forskjellig til babyen :-) Lekegrinda mi er jo fra bare barn, men var heldigvis ikke jeg som var der å kjøpte den.

- Har du hatt dårlige opplevelser når du er ute og handler?

 

 

 

- Kristina

Hva kan du egentlig gi hunden din?

Folk sier utrolig mye forkskjellig. Har sjekket opp om Dennis kan spise epler side han liker det så godt, og det er visst bra for fordøyelsen og sunt, men visst du lar hunden spise mange epler om dagen så kan de få løs mage. Selve frøene i eple burde visst ikke hunden spise, det kan være dårlig for hunden.Så dette har jeg funnet ut at Dennis ikke kan spise:

Epleskrotten (Er visst ikke bra...)

Rosiner (Kan medføre nyresvikt)

Druer (Er heller ikke bra...)

Sjokolade (Fungerer som gift!)

Løk (Fungerer som gift!)

Ellers så kan jeg vel nevne at visst du gir hunden mye potet og brødmat så får hunden tannstein. Så skal du gi middagsrester, prøv å unngå å gi hunden masse saus, potet osv.. Da er det bedre å gi den siste pølsa som er igjen eller kjøttkaka... Alt ettersom :-)

 

 

Pleier ikke å gi Dennis så mye rart uansett, men epler har han visst en stor forkjærlighet for så det måtte jeg nesten sjekke. Nå har vi akkurat delt ett eple her på soffaen, skjærer opp i båter og tar av skallet, da er Dennis kjempe fornøyd. Virker som at det er bra for fordøyelsen hans også. Han har hatt litt hard mage men det har gitt seg :-)

 

- Kristina

Teite butikker

På grunn av alle de teite butikkene her i landet som begynner jula allerede i oktober så klør det i fingrene etter å pynte her hjemme. Syns huset blir så mye kosligere når julepynten er tatt frem. Men jeg syns det er litt vel tidlig å pynte til jul tidlig i november.

Får vel bare vente en liten måned til, i mellomtiden får jeg begynne å kjøpe julegaver, noe jeg ikke synes er gøy i det hele tatt. Morsomt å glede andre men å finne ut hva og til hvem osv er noe herk av og til :-P

                          

Men hva er penest å pynte med? Varme farger eller kalde farger? Blått og sølv eller rødt og gull?

 

 

- Kristina

Kroppen har daua

Idag kjenner jeg at kroppen ligger i koma igjen. Så idag skal soffaen slites ut med god samvittighet med tanke på lange turen jeg gikk igår, og alt jeg fikk gjort. Dennis var ikke helt enig i at vi skulle ligge på soffaen, men nå har han tatt 2setern for seg selv ;-) Har fått tak i sims 3 og sims 3 pets også, ser frem mot late dager.

Akkurat nå skal jeg se ferdig kampen mellom brann og aafk. Vet ikke hvem jeg skal heie på, hadde vært morsomt å fått gullet til møre og romsdal, men brann hjalp jo oss med å få gullet. Jaja, molde er seriemestere så har ikke så mye å si.- Kristina

Tidlig julegave

Idag kom svigers med en tidlig julegave til oss. Jeg har jo gått rundt å sikla etter ei lekegrind der bunnen kan justeres i forskjellige høyder og den hadde visst svigers kjøpt til oss i julegave! Hadde også kjøpt leketeppe med kant som skal være oppi. Lykke!

Klassisk lekegrind laget i bjørk. Bunnen kan justeres i to høyder. Mål: 1x1 meter.

 

Nå mangler jeg bare babycall, lammeskinn, stelleveske og stellematte. Har stelleveske, men det er sånn hardbag, har veldig lyst på ei myk stelleveske.

Skal legge ut bilde av lekegrinda med teppe når jeg har skrudd den sammen, men det blir nok ikke gjort med det første :-)

 

 

- Kristina

Unghundalderen

Nå merkes det godt at unghundalderen er på vei. Har vel fått merket det spesielt idag. Vi har trent masse kontakttrening, innkalling og rotrening i det siste men i dag var alt nyttesløst. Når vi møtte biler på turen hoppet han etter dem, var ikke mulig å få øyenkontakt med han. Og møtte vi folk så var det værtfall klin umilig å få kontakt med han, han bare knurret, "boffet" og klynket. Håpløst. Hjalp ikke engang at jeg hadde pølsebiter. Så prøvde jeg å kalle han inn når vi hadde gått på en rolig plass og han fikk løpe litt løs. Tror dere han kom? Nei. Fikk han tilslutt til å komme ved at jeg løp i motsatt retning å veiva med en pinne.  Her hjemme har han sett spøkelser over alt. Plutselig begynner han å "boffe" helt uten grunn. Ligger i vinduet å knurrer på ting som ikke er der og har rett å slett ikke klart å lagt seg til ro. Må innrømme at med mine hormoner så har jeg ikke klart å holdt meg rolig i hver situasjon. Har blitt litt "hard kjefting" dessverre, prøver jo å kun bruke positiv trening. Men vi satser på en bedre dag i morgen! Han har jo vært så og si eksemplarisk til nå så jeg fortjener vel å få litt å bryne meg på.

Var nede ved sjøen idag, vært mye i skog så da tenkte jeg det var på tide med litt forandring. Gikk langs veien mesteparten av turen så han skulle bli vandt med bilene.


Vi må jo gjennom denne fasen også, må bare ha en bra innstilling så klarer vi dette også. Nå har Dennis fått litt "lørdagsgodt" (fyllte løvebamsen med godbiter) og har endelig lagt seg til ro i soffaen.

 

 

- Kristina

Uke 34

♥Termin ~ 20. Desember

♥Langt på vei ~  34 uker, da er det igjen 6 uker og 2 dager

♥Kjønn ~ Jente

♥Utålmodig ~ Akkurat nå er jeg veldig utålmodig

♥Hodet festet ~ Nei, men fikk beskjed på siste kontroll at hodet lå ganske langt nede.

♥Aktivitet i magen ~ Hele dagen og natten lang :-)

♥Bestemt navn ~  Nei, men har 3 sterke forslag

♥Vektøkning ~ Tilsammen 15 kg!

♥Barnerom ~  KOser meg med å fikse litt og litt, ingen hastverk siden hun skal sove på rommet vårt første tiden :-)

♥Utstyr ~ Har nesten alt som trengs! Seng, vugge, vippestol, vogn, 2 bilseter, lekegrind, klær, bleier, stellebord....

♥Mangler av utstyr ~ Madrass til vugge, brystpumpe (vet ikke om jeg trenger det..), stellematte, pleieprodukter..
 

♥Vann i kroppen ~ Nei

♥Melk i brystene ~ Mer enn nok

♥Om fødselen ~ Har bestemt meg for å bare ta det som det kommer, må jo gjennom det uansett. Gruer meg litt.

♥Plager ~ Halsbrann, bekkenløsning, ryggsmerter, kvalm av og til, hodeverk...

♥Strekkmerker ~ Litt på lår men tror de kommer til å gå bort ganske fort etter fødsel :-)

♥Oppegående ~ Kroppen er vel ikke like oppegående som den var, begynner å bli tungt.

♥Sulten ~ Varierer litt fra dag til dag. Får slike ekstreme søtsug av og til.

♥Høygravid ~ Er vel ikke det før man er 36 uker på vei..

♥Mat/ drikke kikk ~ iskaldt vann og twixsjokolade

♥Kynnere ~ ja, ekstremt vonde. Kommer hver gang jeg skal sove eller går tur.

♥Tungt ~ Ja, føles ut som at det er 10 meter ned til beina mine når jeg bøyer meg ned...

 

Ellers så har jeg visst masse fostervann (det er visst bra) og lavt blodtrykk som også er bra. Er fremdeles flink til å gå tur om dagene men har minska tida litt. Noen dager klarer jeg en time, andre så klarer jeg bare en halvtime. Idag gikk jeg utrolig langt, ble 1 og en halvtimes tur, er ikke mange som går slike turer når man bare har 6 uker igjen til termin! :-D Det begynner å bli veldig tungt, og enkelte dager er alt håpløst, men det er skikkelig morsomt å kjenne at lille jenta mi har hikke. Også er jo vært spark herlig å kjenne <3 Kommer helt sikkert til å savne magen mye i ettertid, men akkurat nå vil jeg at den skal bort.

 

Når det kommer til navn så har vi 3 forslag, Bjørn Andre er veldig bestemt på ett av navna. Selv liker jeg veldig godt Elena. Så vi sitter med Elena Michelle, Alina Michelle eller Liana Michelle. Kommer nok ikke til å bestemme oss helt før vi ser jenta vår, kanskje vi til og med finner ut at hun skal hete noe helt annet! Men kkurat nå er det de tre forslagene som står.


OM BARNET

Vekt: 2300 g
CRL: 30 cm
Full lengde: 41 cm
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 32 uker gammelt. Nå flyter det ikke lenger, men hviler i livmoren.

Øynene åpnes når fosteret er våkent, og lukkes når det sover. Øyefargen er vanligvis blå uansett hva som blir den endelige fargen fordi pigmenteringen ikke er ferdig ennå. Endelig utvikling av øyefarge krever at øyet blir utsatt for lys, og det kan ta flere uker etter fødselen før barnet får sin endelige øyefarge. Fingerneglene begynner nå å bli så lange at fosteret kan klore seg selv.      babyverden.no

 

 

- Kristina

julegaver på budsjett

Noen begynner med julegaveinnkjøp tidlig mens andre venter helt til siste sekund. Når er det egentlig lurest å kjøpe inn julegaver? Og hvor mye skal du bruke på hver og enkelt? For alenemødre, studenter osv som ikke kan bruke allverden på julegaver så finnes det løsninger.

En løsning kan jo være å begynne å se i all reklamen du får i posten allerede i oktober, se etter gode tilbud på ting som kan være morsomt å få. Kjøp inn litt etter litt ettersom tilbudene kommer.

Noen velger kanskje å lage julegavene selv. Strikke, lage konfekt, hekle, snekre... Bare fantasien kan vel stoppe deg der. Og det er mye fint man kan lage. Visst du har barn så kan det jo være morsomt at de får være med å lage noe.

Man kan jo også kombinere de to løsningene over. Kjøp inn billige glass/kopper, ha oppi konfekt/en bamse/lys... Også kan man kanskje dekorere glasset/koppen?

Noen velger kanskje å bestille på nett? Det er jo av og til billigere, men da må du huske å være ute i god tid :-)Her noen tips til julegaver som kan koste under 100 lappen:

- Flaxlodd, er jo fint om den som får det vinner. Kanskje litt bittert til deg selv visst vedkommende vinner millioner.

- Kjøp noen eksklusive konfektbiter på ditt lokale bakeri. Pakk det inn i en lekker eske som du selv lager og vips så har du en søt gave.

- Kubbelys, finnes utrolig mange fine kubbelys til en liten penge. Pynter opp hjemmet.

- Servise, noe som kan være nyttig og fint. Det trenger heller ikke være dyrt, rema1000 og europris er gode der.

- Sokker kan være midt i blinken, det er noe folk aldri kan få nok av i skuffene sine.

- Dvd/cd, mange plasser man kan få kjøpt billige dvd-er. Noen plasser har de gjerne kjøp 5 betal for 3. Da har du plutselig julegaver til mange.

- Lag en personlig kalender med bilder av deg selv/barna/hunden/katten...

Er du flink å scrappe eller strikke så er det jo ikke noe problem, da er det bare å sette igang ;-)

 

Har du noen gode julegavetips? Kom med dem, det trengs!

 

- KristinaKristina, 19 år. Skriver generelt om hverdagen og mye om hund. Blir sikkert mye om svangerskapet nå som det pågår. Bloggdesignet er hentet her.

arkiv

 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • April 2011
 • Januar 2011
 • November 2010

 • kategorier

 • Anbefales
 • Bare syting
 • Bilder
 • Blogg
 • Hund
 • Hverdagen
 • In loving memory of
 • Kattene
 • Litt fakta om meg
 • Musikk
 • Oss to <3
 • Serier
 • sminke, hår, mote
 • Småsaker
 • svangerskapet

 • lenker

 • Babyverden
 • blogg.no
 • Få din egen blogg!
 • Marlene sin blogg
 • Mia Beathe sin blogg

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin


 • hits INNLEGG-MAL = design > rediger > maler > innlegg > ta vekk alle kodene som står der fra før av, og lim inn dette: kristinasiin - november 2011

  Kastrere hunden?

  Nå driver jeg og vurderer frem og tilbake om jeg skal kastrere Dennis med tiden eller ikke. Det er både fordeler og ulemper så skulle gjerne hatt litt hjelp om noen har peiling på dette. Kan kanskje skrive litt om hvorfor jeg tenker på å kastrere han:

  1. Han er en blandingshund og skal ikke bli brukt videre i avl.

  2. Jo eldre han blir, jo mer merker jeg stresset hans. Han dominant overnfor andre hunder og skal absolutt "jokke" på dem. Gjør også dette på ene bamsen sin her hjemme.

  3. Stresset kommer spesielt godt frem når han møter nye folk siden han tisser overalt når nye folk klapper han. Hjelper ikke om de overser han en stund heller slik at han får stresse ned. Dette blir også stressende for meg da jeg helst ikke vil at han tisser på nye folk vi møter...

  Dette er jo de tingene jeg vil ha bort. Har prøvd å trene sosialtrening osv men han stresser like mye uansett, og når han begynner å stresse så eksisterer ikke jeg lenger. Da er det helt umulig å få blikk-kontakt med han. Men jeg har en del bekymringer også rundt det å kastrere han:

  - Har lest om hunder som har fått hjertestans

  - Noen hunder mister livsgnisten

  - Visst Dennis er nervøs av seg (jeg tror det har mer med stress å gjøre) så kan kastreringen gjøre han mer usikker og nærvøs.

  - Kan bli overvektig uansett mosjonsmengde

  Fordelene ved en kastrering kan være:

  - Hunden blir mindre stresset

  - Går bedre sammen med andre hunder (det er ikke noe problem hos Dennis, men han er som sagt veldig stresset)

  - Slipper risiko for testikkelkreft

  - Hunden blir ofte lettere og håndtere og får ett mer innholdsrikt liv

  Her er det med andre ord mye å tenke på. Cesar Milan mener at alle hunder burde kastreres tidligst mulig. Noen mener det er slemt å kastrere en hund siden du tar bort hundens naturlige side. Så hvem har rett? Jeg tror det kommer veldig ann på hunden. Jeg var veldig sikker på at det var rette beslutningen å kastrere Rex, han var en utrolig stresset hund som stakk av og låste opp dører rett som det var. Men med Dennis er jeg litt usikker igjen av den enkle grunn at jeg ikke vet helt om han er nervøs av seg eller om det rett og slett bare er mye stress. Er også veldig redd for at han skal miste livsgnisten. Men har lest at skal katreringen ha noen funksjon så burde hunden bli kastrert tidligst mulig, så jeg må vel snart ta en beslutning. Skal værtfall ringe dyrlegen i morgen for å høre om det er aktuelt osv..  Men hadde satt pris på deres synspunkter å :-)   

  http://www.shibaliv.com/Solvors.shibaside/Artikler/kastrering.html  - Her kan du lese litt om kastrering.

   

   

  - Kristina


    5 kommentarer på "Kastrere hunden?"

  Postet av: Marlene
  får håpe du finner ut av det Kristina :-)
  30.nov.2011, 00:07
  URL: http://www.missmarlene.femelle.no
  Postet av: hundene i mitt liv
  Det kan være vanskelig å si! Hunder reagerer forskjellig på det, men jeg syntes at hannhunder som opplever stress spesielt rundt løpetider i nabolaget, så burde de bli kastrert. For når de lukter løpetid ofte, begynner de å produsere som et helvette og når de da ikke får ut det så kan de få betennelse som videre fører til opperasjon og gjør vondt værre.

  Nervøse hunder kan trenes på hvis man tar seg tid og har tolmodighet. Jeg har jobbet mye med nervøse hunder og får dem tid kan ting bedres. Det med at han tisser inne så er det ikke sikkert at det hjelper med kastrering, men da burde du kjøpe sånn "truser" Det er ikke som tispetruser, men det er bare som en skjerf som settes rundt magen og da over tissen, så hvis han da skvetter litt her og der, så havner det bare på den! :) Lykke til med valget
  30.nov.2011, 02:16
  URL: http://hundeneimittliv.blogg.no
  Postet av:
  Heisann! Såg du hadde lagt igjen en kommentar på bloggen min. Ang samojed. Så jeg skal sette meg ned i nærmeste framtid å skrive litt om den. Min erfaring med dem er iallefall stikk motsatt av det du har hørt :D
  30.nov.2011, 07:38
  URL: http://www.turbotrollet.blogg.no
  Postet av: Kristina
  Marlene: Skal nok finne ut av det, rart hvordan det er slik ett dilemma ang hund, mens med katt og hest så er det ikke noe problem :p

  Hundene i mitt liv: Bor noen tisper i nabolaget her så det er nok lurest å kastrere han vil jeg tro ja. Takk for god hjelp :)

  Turbotrollet: Supert :-D
  30.nov.2011, 11:25
  URL: http://kristinasiin.blogg.no
  Postet av: Christine
  Har dere vurdert å tenke på kjemisk kastrering først? Da får han bare en sprøyte, som skal redusere hormonene, uten at han slipper narkose og fjerning av alt utstyret :)
  06.des.2011, 13:40

  Legg igjen en kommentar:

  Navn:
  Husk meg?
  E-post:

  Bloggadresse:

  Kommentar:

  bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin
  Designet er laget av CAROLINE MARIA


  her kan du skrive hva du heter, hvor gammel du er og hva bloggen din handler om. min offisielle blogg kan du finne her.

  arkiv

 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • April 2011
 • Januar 2011
 • November 2010

 • kategorier

 • Anbefales
 • Bare syting
 • Bilder
 • Blogg
 • Hund
 • Hverdagen
 • In loving memory of
 • Kattene
 • Litt fakta om meg
 • Musikk
 • Oss to <3
 • Serier
 • sminke, hår, mote
 • Småsaker
 • svangerskapet

 • lenker

 • Babyverden
 • blogg.no
 • Få din egen blogg!
 • Marlene sin blogg
 • Mia Beathe sin blogg

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin